Україна та українці

Про таке

Не буде в Костянтинівці держави, доки наші вулиці не будуть відображати реальну УКРАЇНУ, а не ту, яку нам віками нав'язували її вороги.
/
Здається, що це, порівняно з нашими «монстрами-мегаполісами», невеличке містечко увібрало в себе всю історію та природу якщо не Галичини, то Опілля.
/
І все ж таки цей тиждень був неймовірним, хоча й типовим. Тому що практично кожен день ми від дітей до дорослих підтверджували не тільки діями, але й душею та серцем — МИ ЖИВИМО В НАЙКРАЩІЙ КРАЇНІ СВІТУ!
/
Дуже цікава благодійна подія сталася в нашому місті, яка залишилися поза увагою ЗМІ (тож зробили не всілякі Фонди та партії!).
/
НАШІ приїхали — перше, що захотілося сказати, коли в Центрі ГФ “Гайдамаки” (що біля скверу афганців) з’явилися ці молодяки. Особливо, коли вийшла група в однострої УПА з імітованими автоматами.
/
2019 год дважды знаменателен для Украины, поскольку наша православная церковь стала наконец равной в семье других православных церквей, да и еще наступил год Свиньи или поросенка, а сало от него является нашим национальным продуктом испокон веков.
/
Сьогодні у Школі мистецтв більше 300 дітлахів стали учасниками музичної новорічно-різдвяної вистави «Велика мандрівка Святого Миколая».
/
Спочатку о дев'ятій ранку в рамках офіційних урочистих заходів міста та району на площі біля Палацу культури підняли державний прапор.
/
Він стільки років був поряд, що здавалося, шестидесятники — наші сучасники. Стільки людей знали його особисто, і зараз просто йде вал спогадів та співчуття. Журналісти "Провінції" теж неодноразово зустрічалися з Левком Григоровичем, — перш за все, на Олексиних читаннях.
/
Даже будучи уже в преклонном возрасте и далеко не здоровый телом, Левко Лукьяненко оставался гигантом духа и активнейшим общественником. Он много контактировал и постоянно расширял круг единомышленников, много ездил по разным регионам Украины.
/
Я народилася й живу в Костянтинівці. Моя мала Батьківщина - край шахтарів і ливарників, хіміків та металургів. Територіально цей регіон України наближений до Росії, але здавна тут жили й живуть українці, більшість із яких чітко усвідомлює свою національну приналежність.
/
Цей місяць стає для донеччан одним з найбільш насичених подіями, пов’язаними з нашою історією та культурою. Почав його Загально-обласний Званівсько-лемківський фестиваль вертепів.
/
Ось вже третій рік поспіль наші друзі, студенти зі Львова приїжджають з духовно-культурною програмою до нас у м. Костянтинівку. Хто ж Вони? Це  діти нової України - молодіжне товариства "Добро", що багато зусиль та старань присвячують для формування духовності на теренах Донеччини.
/
11 декабря нас ожидает историческое событие — на станцию Константиновка в 15.55 часов впервые прибывает прямой поезд из Ивано-Франковска. Он еще и нумерацию имеет № 1 - вместо довоенного столичного экспресса Киев-Москва.
/