Культура

Про таке

В цю суботу 19 лютого, до нашого міста завітала вкрай неординарна людина — музикант, спортсмен, блогер, мандрівник Дмитро Щебетюк. «Незапрошений експерт з натхнення» — назвали його працівники Костянтинівського краєзнавчого музею, який відвідав Дмитро.
/
14 лютого керівництво Донецької області відмітило Міжнародний день книгодарування.
/
В цю неділю, 13 лютого, в офіс Костянтинівського Центру природних технологій завітала цікава людина — Станіслав Крупаж (Чехія). Цій молодий, але досвідчений фоторепортер (пройшов від Алтаю, Афганістану до Бейруту та Сомалі) зараз по завданню журналу "Шпігель" працює на Донеччині.
/
Любі читачі і читачки, з 13 до 19 грудня проходив перший Національний тиждень читання, організований Українським інститутом книги та Міністерством культури та інформаційної політики. Не обійшовся цей захід і без участі Костянтинівської центральної міської публічної бібліотеки.
/
Контантиновка, как нам давно известно, богата талантами. В их числе и 13-летняя пианистка Диана Стогнушенко. Статьи и сюжеты о юной музыкантке, - о таких говорят « поцелованная Богом», не единожды публиковались в СМИ.  А иностранные жюри признавали девочку одним из самых виртуозных молодых музыкантов мира.
/
Онлайн Конкурс "Пісенний квартирник-2021" від Гончаренко центра-партнера Костянтинівка добіг кінця. 
/
25 листопада виконується 95 років, як у нашому місті народився Михайло Іванович Каганов.
/
Третина українців за рік не прочитує жодної книжки, зате дві третини щодня знаходять час увімкнути телевізор. У світі гаджетів та повсюдних екранів дуже легко забути про насолоду від неспішного читання книжок.
/
Головного повідомлення твору в дитинстві я осягнути не міг, тоді для мене це було просто захопливою пригодою. Але ж в книзі йдеться про те, як людина за 28 (чи скільки) довбаних років на безлюдному острові залишилася не лише людиною, але й цивілізатором, і до того ж, здається, упоротим пуританином.
/
Це неймовірно, але ні Центральна місцева бібліотека, ні музей, інші заклади культури, ні, навіть кінозал “Супутник” не взялися за організацію показу цих документальних фільмів. А ось кінозал ліцею (школа №9) “Дев’яточка” взявся. Навіть став часткою міжнародного фестивалю, що ясна річ, підіймає імідж нашої громади.
/
Свято-Покровську церкву, що розташована в нижньому храмі, що в сквері афганців в Костянтинівці (вул.Ціолковського) нещодавно розписали та освятили. На розписах можна упізнати багато українських святих.
/
Напередодні Дня Захисників та Захисниць України у Костянтинівському краєзнавчому музеї відбулась яскрава акція. Музикально-поетичний захід “Пісні, народжені війною”.
/
Учора, 12 жовтня, колектив військового оркестру 10-ї Гірсько-штурмової бригади “Едельвейс” дав шикарний саунд біля Костянтинівського краєзнавчого музею. А потім іще — і в самому музеї. І це було, скажімо так, - круто!
/