Политикум

Про таке

Вся Украина обговаривает сегодня две темы — будут ли наступать русские и посадят ли Порошенко. Если коротко отвечать на эти два вопроса, то ответ получится и правда коротким. Нет, никакого полномасштабного вторжения россиян не будет. Напряженность будет. И наш город даже услышит ее с восточной стороны.
/
В День ЗСУ, 6 грудня Донецька обласна державна адміністрація організувала дуже цікавий он-лайн воркшоп "Концептуальні засади музеєфікації російсько-української війни». Два дні по 8 годин музейні робітники, історики, експерти дискутували про форми та методи висвітлення подій з 2013 року до сучасного часу.
/
После прошедшей сессии с заявлением депутата А.Золотенко, конкурсом на должность начальника управления ЖКХ, оформлением О.Барабаш помощницей депутата Ю.Разумного – это главный вопрос последней недели.
/
80 лет назад Константиновку на два года оккупировал враг, а почти 8 лет назад новые фашисты сделали это на два месяца. Давайте проведем аналогию и будем также бороться с российскими оккупантами, как боролись с немецкими!
/
28 серпня 2021 року у Києві відбулась антикапітулянтська акція, яку ініціювало ВО"Свобода". Але прикро, що заклики до об'єднання всіх націонал- патріотичних сил так і лишаються на рівні декларацій (благими намірами, якими вимощена дорога до пекла).
/
23 августа, в День государственного флага Украины, состоялся первый учредительный саммит «Крымской платформы».
/
24 серпня ми відзначаємо День Незалежності України — головне державне свято, яке відзначається щороку на честь ухвалення BP України Акта проголошення незалежності України в 1991 році, що прийнято вважати датою відновлення незалежності нашої держави.
/
Мабуть хід історії прискорюється. Я чув та читав достатньо багато політичних прогнозів по Афганістану, які давали урядовим військам рік, навіть більше, а сталося раптове падіння режиму.
/
Пам'ятаю початок 1990-х років. СРСР в процесі розпаду. Величезна кількість різної літератури з'явилася на прилавках книжкових крамниць. Назва одного науково-фантастичного роману Роберта Гайнлайна закарбувалася в пам'яті на все життя - «Маю скафандр — здатен мандрувати».
/
Кілька сторіч розпадалася Римська імперія. Спрощувалася та примітизувалася мова імперії — латина. На теренах імперії селилися варвари. Спочатку вони служили в армії. Потім вже селились чужоземними колоніями серед латинян. Ставали повноправними громадянами імперії і т.д. і т.п.
/
HMS означає “Корабель ЇЇ Королівської Величності”, а далі вже назва - “Захисник”. Англійці великі законники та традиціоналісти. Це я до того, що і 100 і 200 років тому у них HMS Defender вже плавав. Спочатку парусник, а вже потім і пароплав.
/
23 травня у Мінську, через фейкове повідомлення про нібито “замінування”, вимушено був посаджений рейс з Афін до Вільнюса, серед пасажирів якого був колишній редактор телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич. Опозиційний білоруський журналіст та його дівчина були затримані.
/
29 квітня на водозаборі на кордоні між Таджикистаном та Киргизстаном почалися бойові дії. Але справа не у воді. Цей військовий конфлікт між братніми мусульманськими народами, що почався нібито через стару суперечку про воду, може мати і інші пояснення.
/
Как пишет "Украинская правда", Р.Ахметов ведет переговоры по приобретению телеканала "Наш". Все это происходит в общем русле подготовки к выборам и создания своей новой политической партии, которая будет представлять индустриальные регионы Украины.
/