“Пісні, народжені війною”

Опубликовано moderator - Oct 18

Напередодні Дня Захисників та Захисниць України у Костянтинівському краєзнавчому музеї відбулась яскрава акція. Музикально-поетичний захід “Пісні, народжені війною”.

Цим передсвятковим заходом наші музейники намагаються започаткувати традицію — у минулому році така акція вже відбувалась, але в перший раз. Тоді до участі у ньому залучалась дуже відома група “Тінь сонця”.

В цьому році захід виявився не менш яскравим, увазі публіки — волонтерам, молоді, представникам громадських ветеранських організацій, переселенцям презентували дуже особливого та відомого музичного гостя — військовий духовий оркестр “Едельвейс” 10-ї Гірсько-штурмової бригади. Мало того, що цей військовий підрозділ має славетний бойовий шлях, що визволив від російських окупантів декілька населених пунктів Донеччини, що кожну ротацію прикриває своїми силами дуже велику ділянку фронту, його духовий оркестр “Едельвейс” — гордість бригади, який прикрашає собою час, коли вона знаходиться у місті постійної дислокації — у Коломиї на Іванофранківщині. Оркестр завжди супроводжує бригаду кожної ротації на передову і є підрозділом не тільки музикантів, а ще й воїнів.

У вівторок вони подарували костянтинівцям та своїм товаришам по службі, теж гостям заходу, яскраве музичне свято. (Поетичну складову вечора забезпечили співробітники музею). 

Музики було багато, звучали різні композиції, у тому числі й популярні та патріотичні пісні, звучав і гімн бригади, написаний ветераном бригади, письменником та активістом Глібом Бабічем разом із відомою групою “Kozak System”. 

Втім, для 10-ї Гірсько-штурмової вдалі громадські заходи, особливо музичні, — не новина. Бо тут намагаються отримати максимального контакту та товариства з цивільними, яких вони захищають. Вже легендами обріс проведений військовими для місцевих мешканців конкурс караоке майже на лінії фронту в українському Нью Йорку. 

Бо незмінне гасло бригади: “Армія — з народом”. 

В.Волошко