Юридическая консультация

Про таке

На період воєнного стану запроваджено спрощений порядок реєстрації безробітних та виплати допомоги по безробіттю. Що він уявляє собою та як ним можуть скористатися особи, які втратили роботу, розповідаємо у рубриці #PROТрудовіПрава.
/
Президент Володимир Зеленський підписав Указ № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні». Згідно з указом, воєнний стан запроваджено з 24 лютого 2022 року строком на 30 діб.
/
Поки в Україні триває захворюваність від респіраторної хвороби COVID-19, примусова вакцинація створила чимало суперечностей правового змісту для роботодавців і найманих працівників. Людей відсторонюють від роботи та не виплачують заробітну плату.
/
Явище наставництва в різних сферах суспільного життя нарешті знайшло своє практичне втілення у вітчизняній освіті України. Дійсно, молодому вчителю загальноосвітньої школи, який тільки почав свій педагогічний шлях, потрібен наставник.
/
З 1 січня в Україні набув чинності Закон «Про основи національного спротиву». Цей Закон визначає правові та організаційні засади національного спротиву, основи його підготовки та ведення, завдання і повноваження сил безпеки та оборони, інших суб’єктів.
/
Проблема порушень нормального співжиття з боку окремих сусідів є дуже болісною темою, про яку варто говорити, писати звернення і скарги, не боятися розголосу.
/
Напередодні нового року МОЗ видало Наказ, яким в Україні дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для людей віком від 60 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися. Кого ж очікує третя доза вакцини від коронавірусної хвороби та наскільки швидко це відбуватиметься? Дізнаймося докладніше.
/
Обіцянка від нинішнього Президента про видачу кожному по 1000 гривень після вакцинації занепокоїла тих, хто не має сучасних сенсорних телефонів. Автор статті теж користується мобільним телефоном більш простої моделі. Отож, настав час сказати правду про запобігання дискримінації за соціальними ознаками.
/
Чи повинен покупець сплатити 1% від вартості квартири у Пенсійний фонд під час оформлення документів у нотаріуса? Чи правомірна така вимога нотаріуса під час оформлення документів купівлі нерухомості? Із такими запитаннями звернулися до редакції наші читачі.
/
В Україні нарешті прийняли Закон «Про медіацію», який направлено на підпис Президенту держави. Тепер це має стати економічно вигідною позасудовою альтернативою різним судовим спорам. Отож, дізнаємося про нове явище докладніше.
/
В Україні 8 листопада набув чинності Закон щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив Європейського Союзу у сфері охорони тваринного та рослинного світу. Багато вимог стосуються безпосередньо тих, хто утримує домашніх тварин.
/
Нині у часи економічної кризи для офіційно працюючих співвітчизників, не залежно від особливостей їхньої зайнятості, за основним місцем роботи чи за сумісництвом, на цілу ставку або менше, постає цікава дилема.
/
З 6 жовтня постановою правління НБУ № 98 від 04.10.2021 затверджено «Зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці». Як це стосуватиметься взаємовідносин клієнтів із банками, взаємодії банків з Нацбанком? Про це та інше дізнаємося докладніше.
/
За офіційною інформацією, МОЗ затвердило перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим. Так, у розділі «Накази МОЗ» Наказ МОЗ від 04.10.2021 р. № 2153 «Про затвердження Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним щепленням».
/