Наша история

Про таке

Сергій Параджанов. Чи буде вулиця на його честь в Костянтинівці?
Наразі в Костянтинівці триває робота з перейменування топонімів міста, які несуть радянський (тоталітарний
/
Ось це зараз з'явилося на сторінці однієї з наших шкіл, як робота з дітьми по історії нашого краю он-лайн. Знайдіть у всіому цьому хоч слово про Українську Костянтинівку.
/
Сьогодні, 15 травня, на День жертв політичних репресій в Україні, керівництво Дружківської військової адміністрації, яке за указом президента України керує Дружківською міською громадою (попереднє керівництво міста від партії ОПЗЖ втекло з Дружківки, залишив місто і своїх виборців на призволяще), Разом з нашими воєнними, які за
/
Бельгійський період життя нашого міста на погляд істориків заслуговує не просто вивчення та популяризації, а головне — відзначення тих неймовірних зусиль, ресурсів, творчої енергії, які вклали в розвиток нашого краю вихідці з цієї невеликої, але центрової країни Європи (тут зараз адміністративні центри ЄвроСоюзу та НАТО).
/
Рік тому телеграф приніс «зловісну новину Ленін умер!». Звістка ця швидко неслася по дротовому телеграфу, оповіщаючи все населення міст про тяжку втрату вождя, що спіткала Республіку.
/
Під час проведеної перевірки торговельних крамниць та приватних їдалень виявлено, що деякі крамниці й їдальні незаконно підвищували ціни на крам та страви всупереч встановленим цінам, а тому:
/
17-го января, этого года, была пущена первая ванна бутылочного завода в Константинове. Этому событию своевременно было уделено большое внимание нашей печатью, ибо пуску завода придавали не только хозяйственное, но и большое политическое значение.
/
Костянтинівська хроніка 80 років тому
/
В День ЗСУ, 6 грудня Донецька обласна державна адміністрація організувала дуже цікавий он-лайн воркшоп "Концептуальні засади музеєфікації російсько-української війни». Два дні по 8 годин музейні робітники, історики, експерти дискутували про форми та методи висвітлення подій з 2013 року до сучасного часу.
/
Сьогодні в нашому місті у 1906 році народився Василь Андрійович Гайворонський (у 1908, як сказано в бібліографії - "народився" Гайдарівський, в якого письменник перетворився після 2-ї світової війни).
/
Рівно 80 років тому сюди прийшли нацисти. Письменник Василь Гроссман (мешкав у Донецьку) у своєму неймовірному романі "Життя та доля" словами нациста сказав про комуністично-рашистську систему: "ВОНИ ВЧИТЕЛІ ФАШИСТІВ".
/
На фото — Петро Миколайович Краснов, донський козак з георгіївською стрічкою на грудях. А у фашистській формі він тому, що під час другої світової війни займав пост начальника Головного управління козачих військ Імперського міністерства східних окупованих територій.
/
Ще у школі, на уроці географії, я вперше побачив наживо дивний прозорий кристал рожевого кольору. Його здатність перетворювати світ, подвоюючи зображення, мене вразила, а розповідь вчителя зробила слово Ісландія для мене назавжди втіленням чогось надзвичайно цікавого, загадкового та водночас дуже далекого.
/
Грек на російській службі Пантелеймон Антонович Номікосов (1770 (?) – 15.03.1843) купив у 1812 (?) році землю вздовж правого берега річці Кривий Торець — навпроти Бахмуту у бахмутського купця Четверикова. Покупка була напрочуд вдала.
/