Коли відділ торгівлі Костянтинівки дійсно працював

Опубликовано moderator - Jan 31

Під час проведеної перевірки торговельних крамниць та приватних їдалень виявлено, що деякі крамниці й їдальні незаконно підвищували ціни на крам та страви всупереч встановленим цінам, а тому:

1. За порушення встановлених роздрібних цін в крамниці Торговельної контори та безпідставне підвищення відпускних цін артіллю «Власна Праця» і керівнику Торговельної контори гром. ШЕРЕМЕТЬЕВУ та голові артілі «Власна Праця» гром. СТРЕКАЛОВУ оголошено застереження, а в разі повторення подібних випадків, на них буде накладене адміністративне стягнення і штраф.

2. За підвищення роздрібних цін в приватних крамницях, які належать МЕШКОВУ і Т-ву - керівнику МЄШКOВУ в перший раз зауважити і попередити, що при повторенні буде накладений грошовий штраф.

3. За підвищення цін на страви в приватних їдальнях:

а) їдальню, яка належить ТИЩЕНКОВІ Н., негайно закрити та просити Фінвідділ відібрати у нього патент і цим позбавити права праці їдальні;

б) на власника їдальні МЕЗЕНЦЕВА накласти повторний грошовий штраф в сумі 500 крб;

в) на власника їдальні ЖЕЛЕВОВСЬКОГО накласти грошовий штраф в сумі 300 крб. Накладений штраф внести на рахунок Держбанку не пізніше 25/VII-1942 р. Попередити всіх керівників приватних їдалень, що в разі повторень надалі випадків підвищення цін на страви—їхні їдальні будуть позбавлені права працювати.

ТОРГВІДДІЛ МІСЬКОЇ УПРАВИ.

Газета “Костянтинівські вісті”, №42, 18.07.1942 р.