На Павла Кириленка відкрили кримінальне провадження після розслідування: що йому загрожує

Опубликовано admin - Mar 30

Справами проти колишнього очільника Донецької ОВА та теперішнього керівника Антимонопольного комітету Павла Кириленка займаються в НАБУ і САП. Робота активізувалася на наступний день після виходу розслідування журналістів.

"Павло Кириленко"

Як дослідили журналісти «Схем» (Радіо Свобода), елітне майно, здебільшого оформлене на родичів дружини Павла Кириленка, вони придбали у період, коли він очолював Донецьку обласну адміністрацію.

Про це повідомили журналістам Радіо Свобода у пресслужбі Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Кримінальні провадження за статтями “Незаконне збагачення” та “Декларування недостовірної інформації” щодо Кириленка відкрили на наступний день після виходу розслідування, тобто ще 22 березня, кажуть у САП.

За незаконне збагачення в Україні карають тюрмою до 10 років із позбавленням права обіймати якісь посади та займатися якоюсь діяльністю до трьох років.

За декларування недостовірної інформації можуть оштрафувати на 3-4 тис. неоподаткованих мінімумів громадян (51-68 тис. грн), відправити на громадські роботи на 150-240 годин, або ж обмежити волю на строк до двох років, позбавляючи права обіймати якісь посади та займатися якоюсь діяльністю до трьох років.

Сам Кириленко після виходу розслідування, де у його рідних нібито знайшли майна на понад 70 млн, не коментував роботу журналістів публічно. Однак в самому матеріалі йому надали можливість висловитися, він пояснив наявність статків родичів дружини тим, що вони вигідно продали акції заводу в Горлівці ще в 90-х.

Нагадаємо, маєток та дві земельні ділянки під Києвом, чотири елітні квартири в Ужгороді та ще три — у Києві, 200 квадратних метрів офісної нерухомості в столиці й два кросовери, — все це майно виявили журналісти-розслідувачі проєкту “Схеми” у рідних колишнього очільника Донецької ОВА Павла Кириленка, який нині обіймає посаду керівника Антимонопольного комітету. 

В'ячеслав Попович, "Вільне радіо".