ПАВЛО КИРИЛЕНКО ОТРИМАВ

Опубликовано Berezin - Aug 28

Пам'ятаєте пришествіє Павла Другого на нашу Донецьку землю? Ну ось, думали ми, нарешті щось змінеться. Нарешті це ригівсько кодло (в Констахе при Павле Першому це Давидов-Разумний, в Бахмуті Рева які грабували свої громади з 2010 по 2020 роки) зникне і почнется нормалне житя.

Ми (керівники ГО Костянтинівки, Дружківки, Бахмуту, Торецьку, Олександро-Калинового), навіть їздили до "нового губернатора", щоб в очі йому сказати - ВАШ ГОЛОВНИЙ ПОКАЗНИК РОБОТИ - ПОРАЗКА НА ВИБОРАХ АНТИУКРАЇНСЬКИХ СИЛ ТА РОЗВИТОК УКРАЇНСЬКИХ СИЛ В РЕГІОНІ... 

Тому ми тепер маємо моральне право говорити про цього покидька, що він покидок. 

Проср-л Паша Другий все, проср-л. Тому кровища заливає зараз Донеччину, руйнуються міста, домівки, души та серця.

Те, що крав - так всі крали? Головне проср-в...

Але тепер, коли він став фактично головним антикорупціонером держави (https://amcu.gov.ua/napryami/antikorupcijna-diyalnist?fbclid=IwY2xjawE8WRJleHRuA2FlbQIxMAABHbq1_ZKK7gs9QNHS2wkOvYk5t8laXLhsIgL9-l2kQUq4VthWPN2z…) - на перше місце виходить його "економічна" діяльність.

Бо "розікрався на повну" вже після лютого 2022-го року. А значить кровищі додав на порядок більше. Мородер ср-ний.

І за це він, нарешті отримав(поки що морально) гарно по зубах -

https://www.facebook.com/reel/487247030907607

***

28 серпня 2024 р. Вищий антикорупційний суд (ВАКС) призначив голові Антимонопольного комітету України (АМКУ) та екс-начальнику Донецької військової адміністрації Павлу Кириленку запобіжний захід у вигляді застави у розмірі понад 30 млн. грн.

За повідомленням кореспондента видання «Громадське» із зали суду, Кириленку повинні були обрати запобіжний захід через 72 години з моменту оголошення йому підозри. Натомість голові АМКУ це робили майже 2 тижні: перше судове засідання було 15 серпня, а потім ще два – 20 та 27 серпня.

Суддя не дозволяв відеофіксацію та трансляцію попередніх засідань попри те, що вони були відкриті. Представниця прокуратури виступала за фільмування, адже можна було б запобігти викривленню інформації у медіа, що вже, за її словами, здійснювалось. Натомість адвокат Кириленка наполягав, що обмеження необхідні задля безпеки глави АМКУ.

Сам же підозрюваний вказував, що «провокації» та викривлення інформації буде незалежно від дозволу на фільмування. Суддя ж заявив, що на минулих засіданнях хтось із присутніх отримав його номер телефону й писав йому.

Пізніше на засіданні 27 серпня прокурорка сама подала клопотання, щоб дозволити трансляцію суду, тому що прибула вільна слухачка на інвалідному кріслі, яка не змогла потрапити до зали. І хоч адвокат заперечував, суддя нарешті погодився на трансляцію.

За інформацією порталу «Слово і діло», детектив Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) просили заарештувати Кириленка з альтернативою у 120,92 млн. грн. застави.

Але ВАКС у задоволенні клопотання відмовив, застосувати до Павла Кириленка запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30,28 млн. грн.

На Кириленка також поклали низку обов’язків: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботою; не відлучатися з Києва без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Згодом інформацію про саме таке рішення ВАКС підтвердили у САП.

«28 серпня 2024 року слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід до чинного очільника державного органу зі спеціальним статусом, підозрюваного у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та декларуванні недостовірної інформації (ст. 368-5 та ч. 2 ст. 366-2 КК України). Суд відмовив у задоволенні клопотання детективів НАБУ, погодженого прокурором САП, про тримання під вартою та застосував до високопосадовця запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 30,280 млн грн з покладенням відповідних процесуальних обов’язків», – повідомили речники САП.

Крім того у САП проінформували, що прокурор не погоджується із вказаним рішенням суду та оскаржить його в апеляційному порядку до Апеляційної палати ВАКС.

Як відомо, НАБУ і САП підозрюють голову Антимонопольного комітету Павла Кириленка у незаконному збагаченні на 56,2 млн. грн. та брехні в деклараціях. Протягом 2020-2023 рр. призначенець Зеленського став власником 21 об’єкту нерухомості (будинок, квартири в Києві та Ужгороді) та люксового авто, записавши все на родичів своєї дружини.

30 млн застави :(

Носити електронний засіб контролю, здати закордонний паспорт.

Але це хоч дещо. Якщо б не західні партнери - хрен би взагілі щось було!

Тепер буде бодяга - апеляція

Суддя прямо плакав, виправдовував, що у Кириленко грошей немає. Це нейтральність???

Запасаємося поп-корном на довгу "сагу о форсайтах".

Пропозиція зробити РУХ ПРОТИ КИРИЛЕНКІВ В КОЖНІЙ ГРОМАДІ!!!

https://www.youtube.com/live/lQKhb5Svnm8

https://www.facebook.com/stories/1256458647810963/UzpfSVNDOjkxNDMzMzM2MDQ3NTYzMw==/?bucket_count=9&source=story_tray

Фото з соцмереж.