Подарунок під ялинку народу Ісландії

Опубликовано admin - Sep 16

Ще у школі, на уроці географії, я вперше побачив наживо дивний прозорий кристал рожевого кольору. Його здатність перетворювати світ, подвоюючи зображення, мене вразила, а розповідь вчителя зробила слово Ісландія для мене назавжди втіленням чогось надзвичайно цікавого, загадкового та водночас дуже далекого. Я й гадки не мав, що через багато років, займаючись вивченням глобального руйнівного процесу на регіональному рівні, у відповіді рівняння з поки ще багатьма невідомими побачу назву цієї країни.

Залишаючи подробиці для інтернет - публікацій та наукових конференцій, наведу головне – вже давно точиться дискусія серед геологів, палеогеографів, археологів та ін. щодо інтерпретації матеріальних свідоцтв катастрофічних руйнівних процесів антропогенового часу на Євразійських теренах. Прошарки уламкового матеріалу дуже розповсюджені та різноманітні, часто перекривають один одного. Ситуація ускладнюється численними слідами зледенінь та повеней. І все ж, особисто вивчаючи відслонення континентальних відкладень антропогену від меж України з Білоруссю до Кавказу, вдалося встановити за межами впливу екзарації (льодовикова оранка) добре простежуємий на значній площі прошарок з властивостями, які дозволили підрахувати в загальних рисах кількість роботи на його формування, мінімальні показники швидкості, а головне – напрямок переносу уламків. І диво – з’єднавши між собою елементи умовного ланцюга, який утворювали місця збору зразків, та врахувавши властивості рельєфу за допомогою сучасного сервісу космічних знімків GOOGL MAP, було отримано умовно пряму лінію Ісландія – Кабул.

Співставлення енергетичних та швидкісних показників моделюємого явища, аналіз фактичного матеріалу, врахування принципів актуалізму, та застосування «Бритви Оккама» після опрацювання даних з письмових джерел від Легенди про Всесвітній Потоп до сучасних наукових праць дозволили визначити, що в АНТРОПОГЕНОВИЙ час в географічній точці між сучасними Гренландією та Скандинавським п-ом, безпосередньо в зоні спредінгу (рифту), сталося зіткнення планети Земля з залізним космічним тілом, точний діаметр та масу якого не можливо розрахувати за браком даних (показники швидкості), що призвело до формування астроблеми діаметром до 2000 кілометрів з центральним куполом, яким зараз є острів Ісландія.

В наслідок миттєвого виділення колосальної кількості енергії, величезна кількість води випарилася, що призвело до потужних злив, а хвилі цунамі декілька разів під різними кутами накрили континенти до висотної відмітки 180 метрів (від сучасного рівня моря). Гіпотезу верифіковано.

Це видатне географічне відкриття початку 21 сторіччя було б неможливе без наполегливої та самовідданої праці багатьох творчих особистостей. Творці космічної техніки, космонавти, команда ГУГЛ, спеціалісти з фізики, астрономії, геології та математики… Всі науковці за покликанням – Вам слова моєї щірой вдячності та пошани!

Окремо вітаю мого шкільного вчителя з географії та класного керівника Віталія Дмитровича Ніколаєнко, Ви дуже багато зробили для всіх своїх учнів.

Країна Ісландія! Овіяна легендами скандинавського епосу! Це нове знання дозволить підняти на новий рівень увагу та цікавість світу до Тебе. Тож я візьму на себе сміливість та користуючись нагодою, привітаю Твоїх громадян з Новорічними Святами від імені всіх мешканців нашого занедбаного міста Костянтинівка, що на Україні. Зі Святом!

24.12.2018 р. Олександр Філіппов

Від редакції

Ми звертаємося до всіх, хто щось розуміє в цієї сфері, за експертною оцінкою. Зі свого боку вже розіслали, де могли, та чекаємо на відповідь, яку обов’язково надрукуємо в наступній “Провінції”.