Чи буде в Костянтинівці вулиця Сергія Параджанова?

Опубликовано admin - Oct 02

Наразі в Костянтинівці триває робота з перейменування топонімів міста, які несуть радянський (тоталітарний й комуністичний) символізм минулого (читай — пропаганду совка), що так чи інакше впливає на “неокрепшиє” голови частини наших городян, несе безкультур’я та купу всякого непотребу, позбутися якого ми мали ще 30 років тому.

Процес цей дуже важкий. Приведемо лише частину реплік з обговорення питання у відповідній ФБ-групі:

Volodimir:

Подав вулицю Джохара Дудаєва - замість вул.Грозненської: Вулицю замість столиці Чеченській Республіки Ічкерія Грозний пропонується назвати на ім'я символа боротьби з московією - чеченського військового, державного та політичного діяча, першого президента Ічкерії Джохара Дудаєва. ВІН ПОЧАВ ЗНИЩУВАТИ РУСНЮ, А НАМ ПРИПАЛО ЇЇ ЗАКІНЧИТИ!

Сєров повісив Бандеру на проспект з аргументом. Вважаю, що ця назва обєднає всі краї України у єдину Соборну державу. Відповідно опублікованих С. Добровольських документів на основі архівних справ слідує , що і у м. Костянтинівка був осередок ОУН який активно боровся за незалежність України. Також мені достеменно відомо про трьох осіб, бувших вояків ОУН-УПА, які після відсидки у лагерях ГУЛАГ оселилися і жили в нашому місті Костянтинівка.

короче - кожен сам за себе, на те, що я пропонував - ніфіга не дивляться. Подають те ж, але на інші випадкові вулиці. Подають такі, що вже є - верхівка наплювательського відношення. Взагалі - пофіг на Констаху та її обличчя.

Сергій Параджанов. Чи буде вулиця на його честь в Костянтинівці?

Крім цього, з ініціативою про перейменування одної з вулиць міста на честь Параджанова раніше вже виступав голова Вірменської діаспори Костянтинівки Агасі Барсегян. Зараз він оприлюднив офіційне звернення до голови Костянтинівської МВА Рослова щодо цього питання у себе на ФБ-сторінці.

Начальнику Костянтинівської міської військової адміністрації Рослову О. та першому заступнику міського голови Терещенко М.

Мене, голову вірменської громади міста Костянтинівка Донецької області, Барсегяна Агасі Володяйовича як і раніше, турбує процес перейменування вулиці Ціолковського. Я все ще наполягаю на тому, щоб цю вулицю було перейменовано на честь Сергія Параджанова, одного з найяскравіших представників "українського поетичного кіно", дисидента, правозахисника та справжнього патріота України.

На жаль, не всі жителі Костянтинівки знайомі з творчістю Параджанова і це не їхня вина, просвітленням народу мають займатися культурні центри та відділ культури. Старше покоління було виховано радянським режимом, але сьогодні діти у школах обов'язково вивчають життя та творчість Сергія Параджанова. Його особистість виноситься в перелік суспільно-політичних діячів, обов'язкових для вивчення абітурієнтами на ЗНО з історії України.

У той час, коли вирішується доля майбутнього вулиць та нашого суспільства, високоповажні керівники та культурні діячі нашого міста знаходять «дурні» відмовки по типу: «Він же не українець…», «Він же ваш художник…». Таким чином, вони демонструють свою неграмотність та непоінформованість щодо актуальності даного питання.

Зараз стоїть просте питання: «Чи потрібне нашому місту Параджанов!?». Наразі наші чиновники не можуть визначитися до чиєї національності «належить» Параджанов. У Києві, Полтаві, Житомирі, Львові та інших містах названі вулиці на честь генія, що прославив на весь світ українську культуру. Навряд чи зараз момент ділити когось на «ваших» і «наших». Скільки б ще творінь ми побачили б, якби не радянський тиск, який переслідував все його життя і зрештою жорстоко загнала його в могилу.

Погодьтеся, що маючи вулицю з таким ім'ям у східній області України – це більше, ніж підтвердження сьогоднішньої єдності та спільної боротьби проти ворога. І якщо ви справді є патріотами України, то це буде гідний крок, який підтверджує вашу мудрість і ясність мислення.

Не ухвалення рішення про перейменування вулиці ім. Ціолковського на вулицю ім. Параджанова, підтверджує рашистсько-фашистські висловлювання таких як М. Симонян та В. Соловьов, що в Україні панує нацизм. Моє завдання, як небайдужого громадянина, спростувати ці слова, які не мають підстав.

Культурна безпека є найважливішим чинником національної безпеки будь-якої країни. Тому, прошу ще раз розглянути мою заяву та вжити необхідні заходи. Адже ми всі разом маємо йти до перемоги!

Нагадаємо, нещодавно Агасі був тяжко пораниний під час ворожого обстрілу з боку військ російської педерації - поряд з його бусиком вибухнув боєприпас. Навіть важко поранений, стікаючи кров’ю, Агасі надавав першу допомогу своїм друзям – переселенцям з Бахмута та с. Иванівське.