Давайте підтримаємо нашого ДРУГА!

Опубликовано Berezin - Sep 10

Важкі поранення отримав голова Вірменської громади Костянтинівки Агасі Барсегян. Поряд з його бусиком вибухнув боєприпас на трасі, коли він разом з працівниками повертався зі своєї ферми у селі Предтечене. Навіть важко поранений, стікаючи кров’ю, Агасі надавав першу допомогу своїм друзям – переселенцям за Бахмута та села Иванівське.

Фермер Агасі Барсегян

Зараз Агасі у лікарні, йому ампутували кінцівку.

Зараз Агасі у лікарні, йому ампутували кінцівку.

Вже рівно 20 років Агасі Барсегян займається фермерством у Донецькій області. Його землі – за селом Предтечене, у бік Горлівки та Бухмуту.

Попри те, що село і ферма під щоденними обстрілами, Агасі не залишив господарство. Двічі росіяни били ракетами с-300 по цеху та зерносховищу, від артилерії та касет загинуло багато поросят. Натомість цього року, навіть без хімобробки та поливу, молодий яблуневий сад має дати добрий врожай.

Одночасно з фермерством під обстрілами, Агасі щоденно допомагає нашим військовим, у тому числі штурмовій бригаді, яка зараз проводить успішний контрнаступ під Бахмутом, розвозить гуманітарку жителям Предтечиного, допомогає мешканцям міста.

Агасі Барсегян

Під керівництвом Агасі вірменська громада випускає шкільні підручники, відкрила вірменський клас у місцевій школі, встановила великий кам’яний хрест хачкар у пам’ять жертв землетрусу у Вірменії.

Ми співпрацювали та багато писали про його діяльність: 

https://konstantinovka.com.ua/news/2023/06/schodnya-dyakuyu-bogovi-scho-ne-vbilo-agasi-barsegyan-fermer-iz-kostyantinivki

https://konstantinovka.com.ua/newspaper/koronavirus/agasi-barsegyan-vo-vremya-karantina-glavnoe-ne-rasslablyatsya

https://konstantinovka.news/newspaper/pamyat/virmeni-kostyantinivki-prokhayut-viznati-genocid-ta-chitayut-oleksu-tikhogo

https://www.radiosvoboda.org/a/virmeny-donbasu/29113242.html

https://konstantinovka.news/newspaper/mir-cheloveka/videt-cel-ne-prepyatstviya

Зараз він тримається, навіть жартує. Як завжди переживає за інших, повний нових ідей.  

ПОБАЖАЄМО НАШОМУ ДРУГУ СКОРІЙШОГО ОДУЖЕННЯ ТА ПОВЕРНЕННЯ В СТРОЙ ТИХ, ХТО НАБЛИЖАЄ ПЕРЕМОГУ!

Це важко, бо все життя він допомогає іншим, але ми ледве умовили його дати картку - щоб бажаючі мали можливість хоч якось  підтримати нашого ДРУГА, ДРУГА КОСТЯНТИНІВКИ ТА УКРАЇНИ:

5457082294903484 (Аветисян Анаит).

Петро Чумаков, Володимир Березін