Незаконна оренда – прокуратура вимагає повернути громаді приміщення дошкільного навчального закладу

Опубликовано admin - Feb 01

Господарським судом Донецької області відкрито провадження за позовом Костянтинівської окружної прокуратури про визнання недійсним договору оренди приміщення дошкільного навчального закладу вартістю 27,5 тис грн та зобов’язання звільнити його та повернути громаді.

Установлено, що у вересні 2021 року управлінням комунального господарства та управлінням освіти Костянтинівської міської ради за результатами проведення електронного аукціону укладено з КНП «Стоматологічна поліклініка» строком на 5 років договір оренди приміщення ясла-садка, розташованого у с. Новодмитрівка Костянтинівського району.

З огляду на виявлені порушення законодавства, яке, зокрема, передбачає використання таких установ виключно для освітніх цілей та гарантує право громадянам України на доступну освіту, реалізацію здібностей і талантів та себічний розвиток, прокуратура звернулась за захистом інтересів держави до суду.

Судовий розгляд триває.

Костянтинівська окружна прокуратура

***

Від редакції

Нагадаємо, що в той час, О.В. Барабаш була відсторонена розпорядженням міського голови від виконання своїх службових обов’язків, а вже 29 вересня звільнена з посади. А обов'язки начальника управління виконувала заступник начальника Лариса Мінаєва.