Вірмени Костянтинівки прохають визнати геноцид та читають Олексу Тихого

Опубликовано moderator - May 03

24 квітня традиційно на День пам'яті жертв геноциду вірмен за часів Османської імперії біля свого національного пам'ятника хачкара (каміння-хрест) зібралася вірменська громада Костянтинівки.

Голова вірменської громади Агасі Барсегян відкрив захід, благочинний, настоятель храму Преподобного Іова Почаївського о.Вадім відслужив молебень по загиблим під час геноциду, Костянтинівський міський голова О.Азаров висловив співчуття. Відома громадська діячка Сірануш Арутюнян-Бозоян звернулася до українців - офіційно визнати геноцид вірменського народу, як це зробили багато країн та вже й областей та міст України.

Юна Наре Барсегян прочитала слова про вірмен великого українця Олекси Тихого, який народився та жив в Костянтинівській громаді: "Кожен вірмен пам’ятає цей день без нагадувань і йде до вогню Плачу і Скорботи. В глибокому мовчанні у 7-8 рядів обходять вони вогонь, покладаючи квіти та вінки. Звуки музики стягують шкіру, робиться моторошно, навертаються сльози і думається: "ТАКИЙ НАРОД НЕ ВМРЕ...".

В час, коли костянтинівські вірмени проводили цей захід, президент США Д.Байден оголосив, що США визнала геноцид вірменського народу. Черга за Україною.

Соб.кор.