Звернення костянтинівської волонтерки

Опубликовано Berezin - Mar 13

Що я хочу написати, то це те, що після перших сильних обстрілів, люди з Костянтинівки почали масово евакуюватися. Це добре. Своєчасна евакуація рятує життя та легше потім працювати волонтерам.

Що не добре - це те, що вони звертаються із заявами та претензіями на елітне житло безкоштовно!

Поясню - ми, волонтери, робимо евакуацію або за власний рахунок, або за донати наших друзів! Ми не таксі! Чи не халявні візники! З адрес забираємо тільки маломобільних і лежачих, тих, хто сам не може пересуватися - інші дістаються точки евакуації в Костянтинівці САМОСТІЙНО або їдьте в інші міста за свій рахунок.

Більше року було у Костянтинівки те що, щоб знайти собі місце проживання в інших областях. Ніхто не зобов'язаний розміщувати Вас, і якщо ми це робимо - будьте вдячні, не вимагайте шикарних безкоштовних готелів або знімайте собі житло за свій рахунок.
Ми допомагаємо здебільшого вразливим категоріям населення

Зараз у нас у пріоритеті евакуація людей з Бахмуту та Часів Яру.

З Бахмуту без допомоги військових евакуювати людей ми не можемо. Тому низький уклін хлопцям ЗСУ, які допомагають вивозити людей із важкодоступних місць! (Хоча вони не зобов'язані цього робити, просто вони мають людяність!)

Люди в Костянтинівці жили мирним життям і живуть з усіма благами цивілізації (я не беру до уваги тих, кому до будинку "прилетіло"), тоді як наші військові весь цей час забезпечували це комфортне життя і стримували ворога, щоб мешканці Костянтинівки мали можливість мирно жити, не кваплячись знайти собі житло за межами зони бойових дій.

За рік війни я прозріла і зробила для себе висновки. Більше півроку я пропрацювала волонтером на евакуації, допомагаючи людям, дбаючи про їхнє подальше розміщення і зрозуміла для себе, що розсудливі фізично здорові люди, повинні піклуватися про себе самостійно.

Волонтери такі самі люди, як і всі. Ми не отримуємо зарплати більше, витрачаємо кошти наших сімей на регулярну допомогу людям. То чому я маю допомагати фінансово тим, у кого дохід більший, ніж у мене? Чому дехто вважає, що їм усі та всім зобов'язані?

Я надто великий досвід маю по Бахмуту і тепер маю свої переконання. Евакуація дітей та не ходячих людей має бути примусовою оперативною своєчасною, а не під інтенсивними обстрілами!

Фільтрування всіх, хто виїхав не вчасно! Це нормально!

Чим менше цивільних у місті, тим комфортніше воюватиме військовим.

Кожен цивільний у зоні активних бойових дій, де звуки стрілянини не вщухають, менше, ніж на кілька годин, це потенційна мета.
Можете кидати в мене камінням, я поки що, не бачу сенсу змінювати свою думку!

Бл-ді, що сиділи в місті до останнього, часто були стукачами оккупантів або відволікали військових.

У зоні бойових дій можуть залишатися лише фізично сильні люди із проукраїнською позицією. І вистачить триматися за стіни... За рік і будинок можна було перевезти по цеглі...

І, взагалі, якого біса, ви жили приспівуючи, ходили по салонах манікюри робили, бухали веселилися, а тепер волонтер вам чимось зобов'язаний, особливо, коли з-під вогню вивозити... Наші військові у брудних окопах у крові та поту під обстрілами, волонтери без сну з пораненими руками, а тут вимоги - заберіть мене та мою маму з дому з величезною кількістю речей.

Чи не інвалід, іди ногами до автобуса або їдь на таксі. Волонтери вам своїх мам не підкидають, поки в салонах та кальянних сидите!

Крик душі про офігілих з Костянтинівки.

Та це моє місто, яке я знаю вдоль і впоперек, але евакуювати з Констахи не під обстрілами... І не тому що дивна, а тому що є час виїжджати зараз.

Virginia Goro