Міського голову Костянтинівки взяли під варту: підозрюють у розкраданні коштів на оборону міста

Опубликовано admin - Aug 26

Мера Костянтинівки Олега Азарова взяли під варту. Посадовця підозрюють у привласненні грошей, призначених на облаштування захисних споруд у місті.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил:

За клопотанням прокурора Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 496 200 грн застави меру м. Костянтинівка, підозрюваному у заволодінні чужим майном та службовому підробленні (ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України).

Нагадаємо, в ході досудового розслідування встановлено, що на початку квітня 2022 року мер м. Костянтинівка на Донеччині замість виконання завдань територіальної оборони міста заволодів оборонними коштами у сумі понад 363 тис грн.

Детальніше тут: https://www.facebook.com/ato.gp.gov.ua/posts/437006325122867

Досудове розслідування здійснюється Слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Донецькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Донецькій області ДСР Нацполіції України.

Очільнику Костянтинівки обрали запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави 496 200 гривень.

За даними слідства, на початку квітня 2022 року міський голова Костянтинівки Олег Азаров разом із керівником одного з комунальних підприємств привласнили з міського бюджету щонайменше 363 тисячі гривень. Ці гроші мали витратити на облаштування захисних споруд у прифронтовій Костянтинівці. Втім, стверджують у прокуратурі, підозрювані залишили місто без оборони, а кошти витратили на власний розсуд.

Вільне радіо