Як Костянтинівка відзначила День Соборності України

Опубликовано admin - Jan 22

Сьогодні, 22 січня, костянтинівці відзначили День Соборності України. Захід, організований місцевою владою, відбувся поміж пам'ятних бюстів Тарасу Шевченко та Лесі Українки. Що біля будівлі з ЦДіЮТ і міського управління освіти.

Погода була гарна, морозу майже не було, але сам захід тривав всього 15 хвилин, на якому були присутні діти та підлітки, дорослі, офіційні особи та військовослужбовці з духовенством.

Спочатку пролунав гімн України. Але, не зважаючи на те, що міська влада в обличчі міського голови О.Азарова та секретаря Д.Коржикова (майже) присутні на всіх патріотичних заходах та роблять промови, на цей раз, все було як завжди — коли всі патріотично налаштовані мешканці та військові прикладали руку до серця, міський голова, як послідовник минулої влади, стояв струмко.

Нагадаємо, що було на День незалежності минулого року:

“Коли вже після офіційних промов міського голови Азарова, який побажав здоров'я та миру, а Гнатенко теж щось таке — процвітання... Бо ніхто не згадав ані про війну в Україні, яку розв'язала московія, ані про вояк ЗСУ, добровольців і волонтерів — настрій трохи згас, але треба було бігти на роботу — закінчувати випуск та здавати його в типографію.

Але вже ввечері, на фейсбуці побачив анонс новини, яку розмістила на своєму сайті газета ЗІ — жодного слова, жодної світлини про нацгвардійців, які очолювали колону. За їх версією, спершу йшли спортсмени, потім військовослужбовці... Які спортсмени? Дітлахи 8-12 років? Про коменти до тої новини й казати немає що...”

І жодна жива душа не вигукнула національне гасло - Слава Україні! За виеятком віськового - начальника відділення рекрутингу та комплектування майора В'ячеслава Рябова.

Далі пролунав короткий курс історії минулих подій, офіційна промова міського голови, гарна дівчинка прочитала вірш Михайла Міляна (що за псевдо — “Милий”? — не розумію, хоч стріляй...), присутні вишукалися в довгий ланцюг узявши один одного за руки, та залунала весела пісня.

Вітаємо вас, Українці!

Дивіться відео заходу, коментуйте, ставте лайки, підписуйтесь на ютуб-канал Провінції :)

Михайло Разпутько.