Підтримайте школярку із Костянтинівки та допоможіть здійснити освітню мрію!

Опубликовано admin - May 07

Учні та учениці  НВК «Ліцей із ЗШ І-III ступенів» Костянтинівської міськради запустили власну ініціативу  на краудфандинговій платформі GoFundEd. У рамках всеукраїнського проєкту «Ідея Є!», мета якого полягає у впровадженні інновацій у школах, учасники пройшли навчання із проєктного менеджменту, краудфандингу і STEAMie, та, як результат створили власний проєкт «Під зоряним небом». Підтримайте їх інформаційно, аби про проєкт дізналося більше людей!

Авторка ідеї — Софія Дорохова, вона із самого дитинства захоплюється науками та закохана у небо й космос. До війни дівчинка обожнювала відвідувати планетарій в Донецьку, а тепер мріє створити його у своєму місті, щоб кожен зміг побачити красу науки.
Окрім того, що планетарій зможуть відвідувати всі охочі? команда планує використовувати його для інтегрованих уроків. Як саме? Переходьте на платформу та все самі дізнаєтесь.

Підтримайте проєкт та допоможіть зробити уроки інтерактивними:  https://gof.org.ua/campaigns/pid-zorianym-nebom/

«Проєкт "Ідея Є" —  це про важливий досвід та необхідні компетенції, адже саме краудфандинг розвиває креативність, навички командної роботи та пошуку партнерств і що найголовніше відкриває віру в себе через відчуття, що все можливо, за умови достатньої кількості зусиль», — розсказує керівниця проєкту Мухіна Олександра.

GoFundEd — це освітня краудфандингова платформа створена командою "Про.Світ". З 2016 року вона надає шкільним командам менторську підтримку та супровід у впровадженні проєктів у школах, навчає співпраці, комунікації та прозорому фандрейзингу.

Під зоряним небом

Я – Дорохова Софія, учениця 11-А класу НВК «Ліцей із ЗШ І-III ступенів» Костянтинівської міськради. Мій проєкт «Під зоряним небом» це частинка мене. Через нього я хочу показати людям те, що люблю: такий великий і безкрайній космос.

Наш обласний планетарій залишився там, де зараз війна, а найближчі до нас – знаходяться у Харкові та Дніпрі. Але вони недоступні через ряд причин: далеко їхати та не всі можуть собі це дозволити. Ми хочемо створити шкільний планетарій, який буде використовуватись для інтегрованих уроків. Наприклад: «…вечірня зіронька встає, дочка вечерю подає» за Т.Г. Шевченко. А у планетарії ми можемо досліджувати, які зорі можна спостерігати в літню пору над Каневом? Які – над Костянтинівкою? Такі уроки точно не залишать нікого байдужим до матеріалу! А також він буде відкритим на постійній основі для відвідування у позаурочний час.

Що важливо, у нас є ініціативна команда з учнів 11 класу та вчителів.

Більшість з учнів має призові місця з фізики, астрономії, хімії, біології – природничих наук, тобто вже є певною мірою експертами з теми.

Після нашого випуску проєкт і далі буде існувати, бо є повністю автономним від нас. Його будуть підтримувати вчителі й наші наступники – учні, які є так само зацікавлені й прийдуть нам на зміну. Планетарій буде регулярно використовуватись у навчальному процесі, а матеріали до уроків будуть регулярно оновлюватимуться.  На уроках астрономії ми більше не будемо обмежуватись світлинами з підручника, а зможемо дивитись спеціальні фільми за темою. Уроки біології, хімії, фізики та географії теж стануть значно цікавішими. В нас з’явиться можливість роздивитись будову молекул, зазирнути всередину тіла, спуститись в надра Землі.

Вже зараз до проєкту долучаться близько  30-40% одинадцятикласників та вчительський склад. У планах, щоб наступного року було залучено принаймні 15% з кожного класу всіх навчальної ланки. Діти будуть активними учасниками уроку, шукати матеріали, розповідати про той чи інший фільм. Також, щонайменше один раз на два тижні гостями нашого планетарію будуть дошкільнята та люди з особливими освітніми потребами.

Для реалізації проєкту нам потрібно 71189 грн.

GoF освітній краудфандинг