Відкрите звернення до міського голови Азарова О.А.

Опубликовано admin - Jul 12

Звертаюся до Вас з вимогою терміново вжити заходів з підготовки закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону. Повідомляю про те, що після мого незаконного відсторонення на два місяця від виконання посадових обов’язків, управлінням освіти не здійснюється вирішення нагальних проблем з забезпечення функціонування закладів освіти та підготовки їх до нового навчального року, а саме:

  1. Міськрадою не ухвалена і не проведене громадське обговорення Програми розвитку освіти громади на 2021-2026 роки.
  2. Відсутня Дорожня карта реформування закладів освіти. Рішенням виконкому міськради від 27.04.2021 року була створена комісія з оптимізації освітньої мережі. Проте станом на тепер не відбулося жодного засідання цієї комісії. Громаді не презентована Програма реформування мережі. Не здійснюється громадське обговорення цієї програми. Не реалізуються заходи щодо оптимізації мережі з 01.09.2021 року.
  3. З порушенням Порядку зарахування учнів здійснений набір до перших класів в деяких закладах освіти громади, що в свою чергу призведе до нераціонального використання бюджетних коштів та дефіциту освітньої субвенції. До того ж, це свідчить про те, що міською радою не забезпечено усунення порушення, зазначеного в Довідці державної служби якості освіти від 07.09.2020 року.
  4. Відсутній план підготовки закладів освіти до нового навчального року та опалювального сезону та, відповідно, не реалізуються заходи з підготовки.
  5. Не ініційовано створення опорного закладу освіти.
  6. Не здійснюється ремонт покрівель ЗДО 1, 6, 7, 10, 13, 14, ЗЗСО №9, Новодмитрівського, Марківського ліцею, які протікають.
  7. Не здійснюється ремонт шкільних автобусів. Не виділяються гроші на придбання нових шкільних автобусів. Не розробляються та не затверджуються маршрути підвезення учнів.
  8. Не вжиті заходи щодо закінчення капітальних ремонтів в Іванопільському ліцеї, Новодмитрівському ЗДО.
  9. Не здійснюється претензійна робота по відношенню до замовників будівництва ЗЗСО №6, ЗДО №23 «Усмішка» — департаменту капітального будівництва та департаменту освіти і науки облдержадміністрації щодо порушень, допущених під час виконання робіт з капітальних ремонтів цих закладів.
  10. Не забезпечено коригування та розробка проектно-кошторисних документацій по Іванопільському ліцею, ЗЗСО №13, ЗДО №13
  11. Не здійснюються ремонти харчоблоків в НВК «Ліцей» та ЗЗСО №5.
  12. Не здійснюються ремонти систем опалення в закладах освіти (у жодному !!!)
  13. Не проводиться робота з вимірювання і перевірки опорів заземлення, промивки систем опалення.
  14. Не здійснюється закупівля систем очищення води в закладах освіти, систем забезпечення гарячого водопостачання в закладах дошкільної освіти, закупівля нового обладнання для харчоблоків.
  15. Не проводиться закупівля послуг з встановлення систем протипожежної сигналізації, закупівлі вогнегасників, протигазів, обробки дерев’яних горищних конструкцій. Зараз заступником начальника управління Масловим В. витрачені зайві кошти на розробку кошторисних документацій з систем протипожежного захисту. Це призведе до збільшення вартості закупівель та до неможливості взагалі встановити системи протипожежного захисту відповідно до суми, передбаченої в кошторисі управління освіти на 2021 рік.
  16. Не оголошуються процедури закупівлі меблів, обладнання для перших класів.
  17. Не розроблені заходи із запровадження нового Санітарного регламенту для закладів освіти.
  18. Станом на тепер не відбулося жодного засідання Міжвідомчої постійно діючої групи з вивчення стану організації безпечного харчування учнів в комунальних закладах освіти Костянтинівської громади, створеної рішенням виконкому від 19.05.2021 року.
  19. Не здійснений перерозподіл видатків на закупівлю продуктів харчування, проведення капітальних та поточних ремонтів.
  20. В закладах освіти не здійснюються заходи по запровадженню НАССР.
  21. Не здійснюються закупівлі послуг з сертифікації газового обладнання в котельнях. Відсутній договір на обслуговування газового обладнання по закладах освіти.
  22. Замість економії бюджетних коштів, при дефіциті бюджета, відбувається розширення штатних працівників управління, до функціональних обов’язків яких безпосередньо не входить обслуговування закладів освіти.

Отже, повна безконтрольність з Вашого боку роботи управління освіти, ставить під загрозу початок навчального 2021-2022 року, початок опалювального періоду та взагалі функціювання закладів освіти міста з 01.09.2021 року.

Вимагаю терміново вжити заходів з вирішення нагальних проблем освіти міста та підготовки закладів освіти до нового навчального року та опалювального періоду.

22.06.2021 року, О.В. Барабаш

Від редакції

Знаючи, що у голови міськради О.Азарова є можливість донести свою думку різними засобами інформації, залишаємо за Олегом Анатолійовичем право відповіді О.Барабаш на сторінках нашої газети.