Питання відсутності води — питання Президента!

Опубликовано moderator - May 31

Сьогодні в Костянтинівці знову немає води. Пишуть, що о 18 годині під час опресування (наповнення) магістрального водоводу діаметром 1400 мм Другого донецького водопроводу після виконання ремонтних робіт сталося нове пошкодження на пікеті 12+00. Аварійно-відновлювальні бригади Слов'янського РПУ розпочали ремонтні роботи.

Ця ситуація вже багато років тримає мешканців Костянтинівці, Дружківки, Краматорська в напрузі. Люди звертаються в різні інстанції і ніде не можуть знайти рішення. На брифінгу Президента України не звучало, чому під час пандемії міста на Донеччині знаходяться без води. Це при тому, що підвоз води по вулицях відсутній. Більшість місцян має власні городи і працює на землі. Полив відсутній, помитися неможливо після робочого дня, маленьки діти які мають бути викупані і чисті теж страждають. Зовсім нещодавно в нас не було води чотири дні. Я звернувся на Урядову гарячу лінію з проханням донести до Президента України про цю важливу критичну ситуацію. Відреагували. Дякую, але все як зазвичай.

Звичайна відписка. Склали акт, що на момент спілкування по телефону вода була в кранах і все на цьому. А люди хочуть бачити зовсім інше. Які антикризові міри команда Президента України невідкладно зробить і нарешті вирішить це питання? Чому вже багато років ми без води? Ця територія Донеччини контролюється Українською владою, підкреслюю, Українською владою. Чому команда Президента України не може досі вирішити це питання? Невже це все робиться навмисно. Сьогодні знов без води тисячі людей Донеччини? А що думає з цього приводу команда Президента України?

В.Алтухов, підприємець.

P.S.

Якщо місцева влада не в змозі самотужки вирішити питання води, для цього є і інші органи, які мають до цього процесу долучитися. Головне результат. А його немає. Згадайте слова Арахамії, здається: “Ми не збираємось вигравати місцеві вибори, що б не нести відповідальності”. Вони навмисно програли у містах, виходячи зі слів Арахамії... Мені дивно було це чути, але це факт. Президент працює в команді. В нього є потужні важили впливу. Є фінансовий ресурс. Місцева влада теж має бити у всі дзвони. Запрошувати міжнародні організації, депутатів Верховної Ради України і таке інше.