На День МАЙДАНУ всі вивішуємо державний ПРАПОР!

Опубликовано moderator - Nov 15

Ми вже звикли, що наша міська влада щось таке проголосить супер патріотичне, а потім з’ясовується, що це “бла-бла-бла”. Так було з оголошенням про створення на місці колишнього пам’ятника Леніну меморіалу Соборності України. Хоча до цього попередня влада разом з вільним простором “ДРУЗІ” та їх міжнародними грантодавцями вже запланували відкрити на цьому місці гірку для дітей. І що — вже рік пройшов, і ніякої інформації.

Теж саме з’явилося 3 листопада на сайті Міськради: 

“ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ НАШОЇ ГРОМАДИ! Щороку 21 листопада в Україні на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року) відзначається День Гідності та Свободи. Свято встановлено з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. Оберегом та символом нашої держави є Прапор України. В рамках заходів до Дня Гідності та Свободи заплановано проведення акції “Прапор волі та гідності”, долучитись до якої ви можете розмістивши Прапор України на своєму будинку, балконі чи офісі”.

Ого, скажуть патріоти — 3 листопада, а вже думають про 21 — День Майдану! Але, якщо зазирнути вглиб, то стає зрозумілим, що це, м'яко кажучи, щось незрозуміле. Флеш-моб по прапору проводять на День прапора. І, до речі, якщо подивитися в Інтернеті, то минулого року, як раз на День прапора, 23 серпня, Мінветеранів ініціював та провів однойменний за ініціативою нашої влади флеш-моб "Прапор волі та гідності". Ось звідки “ноги ростуть”, але це було на День прапора!? 

І все ж це гарно — на всі свята треба скрізь вивішувати державні прапори, як одягати вишиванку. Ми це зробимо залюбки. 

Але подивимося — чи будуть майоріти жовто-сині стяги на будинках та вікнах квартир наших депутатів, мера, працівників міськради та міськвиконкому. 

Ще черговий раз нагадуємо, що в нашій громаді є люди, які приймали участь у подіях Революції Гідності та Помаранчевої революції і не висловлення їм подяки, не запрошення їх на зустрічі — це є продовження дій забороненої за те, що привела нам війну Партії Регіонів, яка вважала всіх майданівців — своїми ворогами. 

В.Березін