Червневий тиждень наших учасників АТО

Опубликовано admin - Jul 13

22 червня в Костянтинівської Центральної бібліотеці учасники бойових дій сучасної російсько-української війни зібралися, щоб обговорити ситуацію у ветеранському русі, питання взаємодії з місцевою владою, що можна зробити для громади, і що громада може зробити для ветеранів.

Прийнято рішення створення нової громадській організації ветеранів АТО/ООС (керівник Андрій Балан). Наших бійців підтримали учасники АТО сусідніх громад.

24 червня в Краєзнавчому музеї учасники АТО, разом з краєзнавцями та ветеранами руху за Незалежність, зібралися, щоб обговорити питання відзначення 30-річчя Незалежності України. Ветерани підтримали пропозицію на заходах, присвячених Дню прапора, використати «перший державний прапор Костянтинівці», який зберігається у краєзнавчому музеї, привести у порядок місце народження Олекси Тихого, видати брошуру та зробити відеофільм про час набуття Незалежності в нашому краї.

25 червня представники ГО "Костянтинівський Центр учасників бойових дій та волонтерів АТО" разом з ГО "Гайдамацький Простір" долучилися до заходу, присвяченому 25 річниці прийняття Конституції України, який було проведено у Краєзнавчому музеї та поринули в історію створення державотворчого документу "Конституції України".

25 червня представники ГО "Костянтинівський Центр УБД та волонтерів АТО" разом з ГФ "Гайдамаки" були присутні на урочистому відкритті Консультативного Центру протидії домашньому насильству, в якому прийняла участь Генеральний прокурор України І.Венедіктова.

Учасники АТО висловили готовність всебічного сприяння розвитку Центру.

27 червня представники Центру УБД та волонтерів АТО та "Гайдамацького Простіру" завітали до Православної Церкви України Донецької Єпархії Храму Святого Великомученика Димитрія Солунського у с.Новодмитрівка. Разом з ієреєм Володимиром вони працювали над відновленням підлоги.

28 червня на майдані біля Палацу культури представники Центру УБД та волонтерів АТО, "Гайдамацького Простіру" долучилися до святкування ювілею прийняття Конституції України. В цей же день вони навели порядок на дитячому майданчику в Новоселівці, який самі ж і побудували.

На 3 липня в суботу учасники АТО/ООС Донеччини призначили проведення автопробігу до Дня визволення по містах, які захопила війна: Слов'янськ-Краматорськ-Дружківка-Константинівка. Тому що зараз війна йде не тільки на передовій, але й тут. Війна з п'ятою колоною та рузькоміровцями. Старт в Дружківці з площі Молодіжної о 13 годині. Запрошуються до участі всі патріоти.

РАЗОМ МИ СИЛА!

За матеріалами організацій учасників АТО/ООС.