Костянтинівка — не нехтуй школами району!

Опубликовано moderator - Apr 02

В минулий четвер на базі Центру профрозвитку педагогічних працівників під керівництвом досвідченої освітянки Антоніни Годунової була проведена краєзнавча зум-конференція: “Мандруй, досліджуй, бережи, про рідний край свій розкажи!”.

Вчителі Новодмитрівського НВК, Марківської, Білокузьминівської та Іванопільської закладів освіти ознайомили представників шкіл міста з туристично привабливами місцями своїх територій. Це було своєрідне запрошення костянтинівців у похід по рідному краю, по тепер нашій спільній об’єднаній громаді. Вчителі географії, біології, історії сільських шкіл старалися, готували цікаві презентації, відеоматеріали, які залюбки дивилися вчителі міських шкіл №1, 6, 8, 9, НВК. Мені, як керівнику місцевої організації Національної спілки краєзнавців України, надали можливість також розкрити родзинки нашого краю, без знання про які не можна сказати, що ми його любимо та знаємо.

Чому не приймали участь представники інших шкіл — це на їх совісті. Але сільські школи завжди відкриті для спілкування. І, до речі, вони, в свою чергу, чекають запрошення від керівництв шкіл Костянтинівки на екскурсійне відвідування нашого міста.

Шановні педагоги Костянтинівки, березень цього року показав деякі цікаві моменти щодо сільських шкіл. Наприклад, в історичній вікторині “Відун”, яка проводилася в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») - перші два місяця (разом з ОШ №3) зайняли учні шкіл Білокузьминівки та Іванопілля!

А на сайті обладміністрації можна прочитати взагалі дещо неймовірне.

Так, на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім» серед 14 команд еко-просвіти (84 учасника) з Дружківки, Краматорську, Слов’янську, Селідового, Мирнограду, Бахмуту, Часів Яру, Вугледару, Волновахи на тему «Атака вірусів.

Врятуй планету!» І місце виборов відео-ролік команди «ЮЕН band» Новодмитрівської НВК Костянтинівської ОТГ!!!

Тепер наші талановиті селяни отримали можливість представляти Донеччину на фінальному етапі конкурсу!

В.Березін