Євгена Шаповалова відзначили у Донецькій ОДА

Опубликовано moderator - Feb 21

14 лютого керівництво Донецької області відмітило Міжнародний день книгодарування. Представникам органів державної влади, місцевого самоврядування, громадським організаціям області було передано сертифікати на книжки, які отримали позитивний відгук обласної Комісії з питань сприяння розвитку вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження, та були надруковані у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету.

Один з таких сертифікатів та срібний значок (“Герб України – 30 років незалежності”) отримав голова Товариства ім.О.Тихого Євген Шаповалов. Обладміністрація підтримала видання першого примірнику журналу, який він заснував та упорядкував “СТЕП/STEP” НЕСКОРЕНИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ДОНБАС. Що ми знаємо про Донбас? (Історія, постаті, культура, мистецтво)”.

Тепер цей журнал, разом з іншими книжками, представленими в ОДА, будуть передані до бібліотек, освітніх та наукових закладів. Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації П.Кириленко визнав: “Ця література становить великий читацький, а ще більший – дослідницький інтерес. Я вітаю авторів та дякую їм за вагомий внесок у нашу спільну справу зміцнення українського слова та української літератури на Донеччині.

Літературна українська Донеччина має видатні імена в минулому і, впевнений, матиме видатні імена у майбутньому. А ми всіляко допомагатимемо поширенню українського слова...”.

Важливе, що цю нагороду Євген Олексійович отримав напередодні Дня рідної мови і це не даремно — він віддає їй свою енергію та велику частку життя.

Редакція “Провінції” вітає нашого друга з нагородою та відзнакою і бажає йому подальших творчих успіхів.

Всім, кого цікавить цей важливий для нашого краю журнал — вчителів, істориків, краєзнавців, патріотів України, просимо звертатися в редакцію для його отримання.

Редакція “Провінції”.