Звернення до депутатів Костянтинівської міської ради

Опубликовано admin - Jun 03

Шановні депутати! На черговій сесії 27 травня 2021 року ви будете ухвалювати рішення «Про затвердження Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Костянтинівської міської територіальної громади».

Звертаємося до вас з дуже простим проханням: у пункті 1.4 розділу 1. «Загальні положення» останнє речення «Посмертно зазначене звання не присвоюється» - викласти в такій редакції: «Присвоєння звання може бути посмертно».

Ми проаналізували подібні положення і запевняємо вас, що велика кількість громад присвоюють це звання посмертно. Практично вся Центральна, Західна, Східна Україна. Від Луцька до Винниці, від Житомира до Херсона, від Харкова до Коломиї. На Донеччині також є такі міста. Наприклад, Слов’янськ та Маріуполь. Тому ми пропонуємо вам зробити цю невеличку, але значну правку.

Справа в тому, що коли заходиш у будівлі міських та сільських рад, то бачиш там портрети почесних громадян - велетнів нашої історії - Івана Франка, Сергія Корольова, Євгена Свєрстюка, Михайла Гориня.

Останні були відомими дисидентами, правозахисники. Ми вважаємо, що людина, яка народилася та виросла на території Костянтинівській громади, в декількох кілометрах від Костянтинівки теж заслуговує на це звання.

ОЛЕКСА ТИХИЙ - гордість всієї України і визнання це на рівні Костянтинівської громади стане шляхом популяризації його імені, маркування та зміцнення України на теренах Донеччини.

Це важливо особливо зараз, напередодні 2022 року, 95-річча Олексія Івановича.  

З повагою та надією на порозуміння, Голова Товариства імені Олекси Тихого Євген Шаповалов.