Костянтинівський undeground festival — The MostFest must go on!

Опубликовано admin - Jul 12

Костянтинівський underground-фестиваль у вигляді арт-промислового The MostFest став іще кручє! Після дворічної перерви, цьогоріч він дуже вразив організацією та програмою. От скажіть, як потрапити за нещасні 200 гривень на концерт гурту ТНМК та інших крутих молодих гуртів та виконавців, та щоб не тягти свою дупу десь у Харків, Дніпро або Київ? Все дуже просто — треба бути більш активним, слідкувати за інформпростором, та, врешті-решт, сходити на MostFest! Та на додачу отримати купу позитиву, духовного заряду та душевного очищення.

Нагадаємо, це вже третій фестиваль. Перелік гуртів, які взяли участь у заході, ми публікували у минулому випуску Провінції — це дуже класні гурти та виконавці, які качали публіку і яких дуже приємно було слухати й бачити. І це дуже здорово, бо розвиток саме української музики та культури, дає поштовх до розвитку суспільства і країни в цілому.

Але ж, родзинкою нинішнього фестивалю все таки був Танок на майдані Конґо (Конґо — це площа в Новому Орлеані, яка вважається меккою хіп-хоп культури)! Ось тут і вкрадається думка — а кого наступного разу наші DRUZI заангажують на костянтинівський MostFest (пишіть у коментарях)?.. Невже Пирятин? :)

Дуже неприємну новину повідомили музиканти ТНМК — саме 19 червня пішов з життя Святослав Волков (Носов) – Лук Горький — відомий блогер та військовий парамедик. “Есть люди, которым бессмысленно желать Царствия Небесного и вечной памяти ... парамеды имеют права не ждать. И этажом выше они тоже поднимаются на спецлифте. Возможность схватить кого-то за эвакпетлю до рокового шага или не дать завестись машине, по которой через час прилетит – такое оно, Царствие Небесное камуфляжного цвета”, — так написала Ria Colos на сайті українських блогерів.

Крім того, дуже порадував виступ військового оркестру 10-ї гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”, якого в програмі фесту й не було. Взагалі жива музика то супер, а ще духова... Хлопці відіграли на вищому рівні! Велика дяка вам, наші захисники!

Начальник оркестру 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”, прапорщик Віталій Сирота так прокоментував участь оркестру в заході:

— Військовий оркестр “Едельвейс” завжди цікавиться цивільними заходами. Ми намагаємося не відставити від сучасних тенденцій та йти в ногу з часом, тому ми стежимо за всіма заходами в соціальних мережах. Для нас участь в такому заході — це перший досвід, але армія завжди з народом).

Крім того, військовий оркестр мав на меті заповнення позитивом простору де не має куль. Оплески та підтримка цивільного населення під час виступу впевнили нас, що ми все робимо правильно!

Дуже приємно було бачити — скільки нормальної, адекватної молоді було на фестивалі. Жодної конфліктної ситуації не виникло. Оно і зрозуміло — якщо ти прийшов получити щось позитивне та з гарним настроєм, то які можуть бути сутички?.. Тішить також кількість цієї молоді і це свідчить про те, що місто живе і має перспективи, а не те, що рисують російські зомбі про Костянтинівку...

Від міськвиконкому до локації проведення — не більше двох кілометрів. Коли йшли, десь о 19 годні, з денної частини фесту повертались молоді сім’ї, а на зворотному путі, тією ж промисловою, о 24-тій ще можна було зустріти молодь, що квапилась на нічну частину.

Загалом, атмосфера була кайфова, розслабляюча, легка та, що було дуже приємно, — Українська! Тож, хто полінувався чи поїхав кудись у ліс гриби збирати, той дурень, бо диван нікуди не піде, ліс залишиться на місці, а гриби ще виростуть.

Тож, до нових зустрічей! І Велика подяка учасникам і організаторам фестивалю — всім тим, хто доклав рук і зусиль, щоби можна було отак відтягнутися! :)

Михайло Разпутько

З фото-репортом можна ознайомитися тут.

Передивитись відео можна на нашому ютуб-каналі (не забуваємо ставити лайки та підписуватися!)