Засуджено матьорого костянтинівського сутенера, який поставляв клієнтам повій

Опубликовано moderator - Jul 16

Цілий рік займалися правоохоронці справою Олексія Тр-ва, який з 2017 року проявив неабиякі здібності та “великі підприємницькі якості”, щоб організувати цілу “контору” по “поставкам таких витребуваних” в нашому, пересиченому військовими краї, послуг.

Але 15 червня 2021 року суддя Костянтинівського суду О.Стадченко винесла щодо цього “підприємця” вирок - визнати О.Тр-ва винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.302, ч.2 ст.303 КК України: “кримінальне правопорушення проти громадського порядку та моральності, сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією”.

 

Йому призначено покарання:

— за ч.2 ст.302 КК України у вигляді 4 (чотирьох) років позбавлення волі;

— за ч.2 ст.303 КК України у вигляді 5 (п`яти) років позбавлення волі.

На підставі ч.1 ст.70 КК України, за сукупністю кримінальних правопорушень, шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, О.Тр-ву остаточно призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Але, на підставі ст.75 КК України його звільнили від відбуття покарання, якщо він протягом 2 років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього судом обов`язки...

О.Тр-в народився та виріс у Костянтинівці, не судимий, з середньою освітою, офіційно ніде не працюючий, розлучений, має неповнолітню дитину.

З початку 2017 року він відшукав шість (що встановило слідство) жінок, які мали уразливий стан, який полягав в їх скрутному матеріальному становищі та затягнув їх у зайняття проституцією (надання інтимних послуг за грошову винагороду). Його сутенерство полягало у рекламуванні дівчат, підшуканні клієнтів для надання їм послуг сексуального характеру за гроші, забезпечення приміщень для вчинення ними розпусних дій, транспортуванні останніх до клієнтів, а також запобіганні обману щодо зазначених осіб з боку клієнтів. Також О.Тр-в вимагав, щоб повії під час розмови із замовниками сексуальних послуг користувались вигаданими іменами. Отримавши згоду жінок, злочинець встановив порядок надання та оплати сексуальних послуг. Замовлення послуг сексуального характеру здійснювалось шляхом отримання О.Тр-вим на свій мобільний номер дзвінків від чоловіків (клієнтів) та особистого звернення їх до нього.

Для безпосереднього контролю залучених до зайняття проституцією осіб, підтримання вигідної для О.Тр-ва поведінки повій та дотримання ними встановлених правил, злочинець систематично перевіряв підконтрольних йому жінок, які мали повідомляти про виконання замовлень надання сексуальних послуг. В разі виявлення в діях повій порушень встановлених правил О.Тр-в застосовував до них додаткові грошові стягнення «штрафи».

Сутенер підшукував клієнтів, з`ясовував їх сексуальні уподобання, повідомляв їм вартість надання сексуальних послуг та пропонував відповідну жінку. Отримавши згоду, він забезпечував відповідне приміщення для надання сексуальних послуг, організовував безпосередньо зустріч клієнтів з повіями, особисто перевозив або підшукував інших осіб для забезпечення транспортування клієнтів та повій до місця надання сексуальних послуг. Також, О.Тр-в розповсюджував інформацію, у тому числі шляхом вручення рекламних карток, серед військовослужбовців ВСУ, які дислокувались у Костянтинівці та прилеглих населених пунктах (у т.ч. Часів Яр). Жінок також “поставляв” не тільки з Костянтинівки, але й, наприклад, з с.Молочарівка.

За надання однієї години сексуальних послуг повіями О.Тр-в отримував грошові кошти у сумі 1500 гривень, з яких частину грошових коштів у сумі 500 гривень віддавав повіям. Також, сутенер окремо отримував від клієнтів гроші за транспортування повій та клієнтів до місць надання сексуальних послуг, та за забезпечення приміщення, де надавались сексуальні послуги. Всю суму грошових коштів у повному обсязі злочинець отримував до початку надання сексуальних послуг.

Як місце для забезпечення зайняття проституцією О.Тр-в найчастіше використовував приміщення квартир, які знаходились у його фактичному користуванні, а також приміщення приватної лазні (іноді клієнти замовляли повій прямо звідти) .

Найчастіше зустріч з повіями клієнтам сутенер призначав в районі залізничного вокзалу біля магазину «Бриг».

У судовому засіданні обвинувачений в повному обсязі беззастережно визнав свою винуватість, погодився співпрацювати зі слідством та уклав з прокурором угоду про визнання своєї винуватості. В угоді говориться про добровільну співпрацю О.Тр-ва з прокуратурою та Слідчим

Управлінням поліції, надання під час досудового розслідування та судового розгляду показань, що викривають його протиправні дії, говорять про обставини вчиненого злочину за фактом сутенерства відносно кількох осіб, а також щодо створення, утримання місць розпусти.

Звільнивши сутенера від відбування покарання, правоохоронці поклали на нього обов`язок співпрацювати в розкритті і розслідуванні злочинів, вчинених іншими особами по цій справі. По них відкриті окремі провадження.

Обставинами, що пом'якшали покарання за цей злочин, суд визнав щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінальних правопорушень.

За матеріалами Реєстру судових рішень.