Влада — час займатися вигрібними ямами

Опубликовано moderator - Nov 15

Ми тепер велика громада, в яку входять 23 села. Якщо додати наші мікрорайони приватного сектору, то вийде грандіозна кількість свого подвір’я і, ясна річ, грандіозна кількість туалетів на дворі. Хто займається чисткою вигрібних ям? А ніхто, бо офіційно ніхто не уклав угод з водоканалом на злиття цих відходів нашого організму до каналізації (за словами керівника А.Демченка).

Але якісь асенізаторські автівки постійно снують по місту та по селах і мешканці бачать, як вони зливають фекалії у каналізаційні люки.

Але третього листопаду місцеві екологічні активісти викликали поліцію по більш кричущому порушенню. “Ліві асенізатори” зливали цілий день лайно прямо на землю біля КНС-2, що знаходиться на Красному Октябрі біля вулиці Цинкова. Залишилися смердючі на всю округу калюжі.

Правоохоронцям були надані номер машини та описаний зовнішній вигляд.

За одноразовий злив нечистот передбачений штраф від 340 до 1700 гривень. За день сюди їх возили мінімум 5 разів.

До речі, в деяких громадах на цьому заробляють комунальні підприємства, бо це побутові відходи. То чому б нашим не зайнятися? Так, це не дуже приємно, але в інших громадах, комунальники чомусь, не цураються такого виду заробітків.

Поки що від правоохоронців на це зафіксоване порушення екологістами не було отримано ніякої реакції. І, скоріше, що вже неодноразово доведено, без звернення їх керівництву — не буде.

Але все одно — якщо побачите асенізаторську машину, яка зливає лайно у каналізацію, дзвоніть “зеленим” — 066-272-30-04.

В.Березін