Нетверезий водій пропонував поліцейським 15 тисяч гривень хабара

Опубликовано moderator - Jul 16

Костянтинівською окружною прокуратурою завершено процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.1 ст.369 КК України – пропозиція надати службовій особі неправомірну вигоду за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

16.06.2021 працівниками сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 2 Краматорського районного управління поліції ГУНП в Донецькій області під час несення служби в м. Костянтинівці зупинено 34-річного водія, під керуванням вантажного автомобілю марки «DAF», з ознаками алкогольного сп’яніння, який за не складання відносно нього протоколу про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.130 КУпАП «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду у розмірі 15000 гривень.

На даний час відносно водія вантажівки скеровано обвинувальний акт до Костянтинівського міськрайонного суду за обвинуваченням останнього у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.369 КК України. Обвинуваченому загрожує покарання у виді штрафу у розмірі до чотирьох тисяч неоподаткованих мінімумів громадян, що становить 68000 гривень або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Костянтинівська окружна прокуратура