Хтось ловить, а хтось відпускає — браконьєрів

Опубликовано moderator - Jun 14

От хотіли написати, які молодці наші правоохоронці, що захищають довкілля — ловлять браконьєрів, бо 1 червня Костянтинівській суд виніс серйозні рішення за незаконну ловлю риби, але...

В редакцію принесли лист від начальника нашої поліції М.Матвієнко, а також довідку за підписом ДОП СП відділу поліції №2 Г.Давиденко, узгоджену з начальником СП відділу поліції №2 І.Сорокою. В довідці сказано, що на наш виклик поліції 16 травня цього року по факту вилову риби на р.Кривий Торець “павуком” була проведена перевірка, в ході якої з'ясувалося, що при використовуванні “павука” ніхто “ніяких браконьєрських дій не скоював...”.

Але це був нерест, під час якого чітко сказано, що ловля дозволена тільки на вудилища та на спінінг! Ми звернулися за консультацією до державного екологічного інспектора А.Ващаного і він підтвердив, що ловля “павуком” взагалі заборонена, а під час нересту за це покарання ще більше.

Розуміючи, що представляємо інтереси всіх рибалок нашого міста, а також всіх, кого бентежить стан навколишнього середовища, ми відправимо цю статтю у “Провінції” в обласне керівництво поліції за поясненням. Невже їм не шкода нашої улюбленої річки та її мешканців?

А читачам, все ж таки, дамо інформацію по гарній роботі у боротьбі з браконьєрством. Але не поліції (ми бачимо — це навпаки, робота на браконьєрів), а співробітників Державного агентства рибного господарства у Донецькій області. В травні суд виніс рішення по їх протоколам — визнати винними, у кримінальному злочині (ч. 1 ст. 249ККУ “Кримінальне правопорушення проти довкілля; Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом”) та призначити покарання:

— у виді обмеження волі на строк 1 (один) рік умовно костянтинівцю, який 06.04.2021 під автомобільним мостом на річці Бичок зі сторони с. Олександро-Калинове, на території РЛП «Клебан-Бик», з використанням рибацької сітки та двох саморобних знарядь для лову раків спіймав 10 карасів та 109 раків;

— у вигляді адмінштрафа у розмірі 340,00 грн., та стягнення держпошліни 454 грн. з тракториста з с.Катеринівка, який 08.04.2021, на водосховищі Клебан-Бик, біля села Клебан-Бик, здійснював вилов риби (у період нерестової весняно-літньої заборони) лісковою сіткою та піймав 8 окунів та 3 краснопірки, загальною вагою 2 кг;

— у вигляді адмінштрафа у розмірі 340,00 грн., та стягнення держпошліни 454 грн. з дружківчанина, який 28.04.2021 на річці Кривий Торець в м. Костянтинівка (у період нерестової весняно-літньої заборони) здійснював вилов риби саморобною лісковою сіткою, але риби не спіймав.

Соб.кор.