В костянтинівці вже роблять закладки не тільки з наркотиків, а й з бойових гранат

Опубликовано admin - Nov 13

Знайшов кілька гранат під завалами випадково, коли зайшов у зруйновану будівлю по нужді, — так у суді костянтинівець Максим пояснював звідки боєприпаси у його домі. Під час обшуків поліцейські знайшли у чоловіка ще й наркотики, які той теж нібито знайшов. За такі самі злочини фігуранта вже судили, тож тепер на чоловіка чекає новий тюремний термін.

Про це журналісти Вільного радіо дізналися з вироку Костянтинівського міськрайонного суду. Ім’я засудженого оприлюднили на порталі Судова влада.

Засуджений — житель Костянтинівки Максим Апанасов. У минулому чоловіка судили за кримінальні злочини вже 4 рази (за наркотики, крадіжки, грабежі та зберігання вибухівки).

Як пояснив фігурант, одного дня на початку липня 2023-го він вирішив зайти “в туалет” до зруйнованого обстрілами Костянтинівського професійного будівельного ліцею. Під бетонними завалами чоловік знайшов чорний пакет, де були 5 ручних гранат різних видів. Боєприпаси він приніс додому та поклав у шафку.

Пізніше, 30 серпня, Максим знаходився поблизу одного з будинків на вулиці Калмиковій у Костянтинівці. Там нібито побачив хлопця, який щось ховав під деревом. Зрозумівши, що це наркотики (бо раніше їх вже вживав), чоловік розкопав землю під деревом та забрав 4 пакетики з порошком додому. Психотропні речовини костянтинівець взяв нібито для власного вживання.

Боєприпаси та наркотики поліцейські знайшли в чоловіка вдома під час обшуків. Гранати лежали на поличці у коридорі, а порошок — у кухонній шафці.

За обидва злочини жителя Костянтинівки засудили до 4 років тюрми. Однак в чоловіка є ще три тижні, аби подати апеляцію. Цей час він проведе на свободі.

"Вільне радіо".