Частина обстрілів Донеччини - результат роботи зрадників, - глава ОВА Кириленко

Опубликовано admin - Jun 20

На Донеччині колаборантів виявляють постійно, і частина обстрілів, що відбуваються на території області, це - результат роботи зрадників. Про це начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко заявив в інтерв'ю Укрінформу.

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко

Начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко

"Ми повинні дивитись правді в очі і про це казати. Колаборантів виявляють постійно. Кількість таких людей є у кримінальних провадженнях, це можуть розголошувати лише слідчі. Колаборанти є і продовжують діяти, і частина тих обстрілів, які відбуваються на території Донецької області, влучання по об’єктах інфраструктури, це - не якась мегаробота спецслужб Росії, а результат роботи зрадників", - сказав Кириленко.

Він додав, що, на жаль, ворог так чи інакше і далі має в регіоні "свої очі і вуха", які українські правоохоронці намагаються швидко виявити. "Ця робота ретельна, вона проводиться щомісяця в залежності від кількості обстрілів, їх характеру", - констатував керівник ОВА.

Щодо колаборантів в органах влади, то, за його словами, в структурних органах облдержадміністрації таких проявів і фактів встановлено не було.

"Але є тимчасово окуповані території Маріупольского району - це Мангушська та Кальчицька територіальні громади, де були очільники переважно від уже забороненої партії ОПЗЖ, або їх поплічники, які здійснювали колабораційну діяльність і зрадили нашій державі", - нагадав Кириленко. За його словами, зрадникам заочно повідомлено про підозру, досудове розслідування триває.

Кириленко згадав і колишнього мера Святогірська (Володимира Бандуру – ред.), обраного від партії ОПЗЖ, який зараз, за оперативними даними, перебуває на тимчасово непідконтрольній території, але отримав вже підозру за державну зраду.

Censor.net