Поліцейські Костянтинівки, що входять до складу Об’єднаних сил, затримали двох бойовиків

Опубликовано admin - Dec 02

Приятелі разом вступили до незаконного збройного формування та під час окупації міста несли службу на блокпостах м. Костянтинівки. Найманці обмежували вільне пересування громадян та незаконно оглядали автотранспорт.

2014-й рік, Костянтинівські колаборанти / Фото із архіву редакції

На посадах бійців блокпосту жителі Костянтинівки, 28 та 29 років, незаконно здійснювали огляд транспорту і громадян. Один з приятелів чергував з палицею в руках, інший - зі зброєю.

Того ж року обидва розчарувалися в службі та залишили місто у пошуках кращої долі. Майже 4 роки приятелі мешкали у РФ, однак і там знайшли лише розчарування.

Чоловіки вирішили повернутися в рідну країну та були впевнені, що завдяки конспірації, якої вони дотримувалися на блокпості бойовиків, кримінальне минуле залишиться непоміченим для поліції.

На момент появи в Костянтинівці колишніх бойовиків поліцейські, що входять до складу ООС, вже володіли достатньою інформацією щодо їх причетності до терористичного угрупування.

Відносно бойовиків відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до 8 років позбавлення волі. Уникнути кримінальної відповідальності чоловіки могли би, добровільно здавшись до поліції.

Згідно з ч.6. ст. 260 Кримінального звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка перебувала в складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування в органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

Джерело - Бахмутський відділ поліції Донецької області