Упиря з Костянтинівки Гаагським судом засуджено до довічного ув’язнення

Опубликовано admin - Nov 23

На сьогодні це вже, ясна річ, не ТОП-новина, бо зараз інформаційний потік дуже щільний і про це було написано дуже багато новин — пошукайте. Але нам пройти повз не можна, бо подія безпосередньо стосується нашого міста. І це треба зафіксувати!

Мова йде про нещодавнє рішення Гаагського окружного суду, який 17 листопада виніс рішення по справі про збиття авіалайнера MH17 в небі над Донбасом у 2014 році, яким засудив до довічного ув’язнення нашого “земляка” (пишу в лапках, бо навіть думка про те, щоби стати поруч з вбивцею, навіть віртуально, викликає огиду) — Харченка Леоніда Володимировича.

“Кріт” — таке прізвисько цього чоловіка. Три роки тому, 4 листопада 2019-го, Костянтинівський суд під головуванням судді А.Міросєді засудив Харченка до 15 років позбавлення волі, про що тоді писала “Провінція”:

“4 ноября Константиновский суд под председательством А.Мироседи вынес Постановление по резонансному делу по обвинению нашого земляка Л.Харченко в содействии создания террористической организации «ДНР» (ст. 258-3 ч.1 УК Украины), за что предусмотрено наказание в виде лишения свободы на срок до 15 лет.

Судьба «Крота» после 2015 года неизвестна. По одной из версий, он переехал в Россию, поселился в Ростовской области и вскоре был убит (об этом в деле есть ссылка на анонимного сепаратиста, написавшего о смерти «Крота» Гиркину-Стрелкову на его странице в соцсетях).

Однако на сайте «Миротворец» есть документы от 19.09.2016 г., судя по которым Харченко в аннексированном Крыму, в поселке Советское участвовал в выборах в качестве члена избирательной комиссии от «Коммунистов России»...”

Ну вбили — то й хрін із ним, а якщо ні, то все одно, рано чи пізно — або вб’ють, або згниє десь...

Є іще один упир новітньої історії Костянтинівки — колишній очільник МВС за часів президентства завгара та шапкокрада Януковича — Віталій Захарченко. Який звинувачується за купою кримінальних статей та на даний час знаходиться в розшуку. 

Як повідомляє “Радіо Свобода” (“Донбас. Реалії”)

“Виталий Захарченко, беглый украинский министр времен президента Виктора Януковича, заявил о том, что неподконтрольные Украине территории Донецкой и Луганской областей надо объединить. А сам он не против стать «президентом» нового квазигосударства. 

... сбежал в Россию после массовых расстрелов протестующих в Киеве в феврале 2014 года. Там он получил паспорт и российское гражданство. В Украине Захарченко заочно арестовали”.

А ось із останніх (серпневих) новин про нашого “земляка” — “Постачали гранати з РФ, які "беркутівці" використовували проти людей. Захарченка та інших посадовців часів Януковича оголошено в розшук, - ДБР” — про це повідомляється на “Цензор.нет”:

“Працівники ДБР за процесуального керівництва ОГП завершили спеціальне досудове розслідування відносно колишнього міністра внутрішніх справ України, його заступника та начальника Департаменту матеріального забезпечення МВС України за незаконне постачання гранат з РФ під час Революції Гідності. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Про це повідомляє пресслужба ДБР  - “Колишнє керівництво МВС часів Януковича судитимуть за незаконне постачання гранат з рф”.

Встановлено, що у січні 2014 року експосадовці незаконно переправили літаком з території російської федерації ручні газові гранати "Дрейф-2", світло-шумові гранати "Заря-2", "Факел-С", "Пламя-М", ручні димові гранати виробництва держави-агресора. Вказані спецзасоби не пройшли експертизи щодо можливості та порядку їх застосування до людей”.

"Водночас у січні-лютому 2014 року спецзасоби були протиправно застосовані підрозділами МОП "Беркут" МВС України проти учасників акцій протесту в центрі Києва. У результаті їх використання 137 мітингувальників отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Також посадовці розтратили понад 1 млн грн бюджетних коштів під час розмитнення зазначених спецзасобів", - йдеться у повідомленні”.

Що буде з цим персонажем — подивимось. Також подивимось, що буде в місті з попами та приходами секти оркочухонського патріархату...

Слава Україні та ЗСУ!

Михайло Разпутько.