Костянтинівка-Папуа Нова Гвінея, або Дайош Газ і тортик “Макс” у кожну хату

Опубликовано admin - Nov 19

Минулого тижня в Костянтинівці сталося лихо - на вулиці Мінській трапилась страшна ДТП, в наслідок якої є загиблий та травмовані. Взагалі, під колесами авто гине багато людей, але в нашому випадку є один нюанс, бо один із учасників — військовий.

“По предварительной информации водитель такси скончался на месте. Пассажиров скорая помощь увезла в больницу”, - повідомляється до фото в соцмережах.

Взагалі, як відомо, під час війни в країні діє цензура і не можна все підряд викладати в інтернет, бо то буде вже не “хайп”, а погана справа на руку ворогові. Приблизно так воно і сталося — одразу повилазили в коментарях до тієї новини так звані “ждуни”, колаборанти і сєпари. 

Подія, ясна річ, прикра, але ж вас там не було і ви не знаєте обставин тої ДТП, то чого ж ви коментуєте та ще роздмухуєте цю новину?.. На дорозі завжди треба бути обережним, тим більше під час війни. Хто правий а хто винен — встановлять відповідні органи.

Радикальний рейд по розливайках?

Того ж 13 листопада, але рано в ранці (вночі), трапилась іщє одна подія — хтось досить жорстко познущався над ларьком у зупинці біля 5-ї лікарні. Цей кіоск, начебто, був обкладений бетонними блоками через незаконну торгівлю горілкою та самогоном. Також, по нашій інформації, тієї ночі це був не єдиний кіоск, який зазнав дії справжнього антиалкогольного рейду, бо загалом нам відомо про три випадки.

“Кто-то протаранил ларёк на остановке пятой больницы.  До этого вход в данный киоск был закрыт бетонными блоками за торговлю алкоголем”, - також повідомляють містяни в інтернеті.

Майже всі попередні рейди громадськості спільно з представниками ЗМІ, поліції та відповідних відділків міськвиконкому, про які ми багато раз писали, жодного значного результату не дали. Не дали і поодинокі, але чисельні спроби журналіста Провінції Березіна хоча б трохи покласти край торгівлі тютюном без акцизу (або взагалі — з “акцизною маркою ДНР”). 

Скільки було зафіксовано викликів поліції, знають тільки в поліції. Скільки грошей пішло повз бюджет — то не відомо нікому. А хто криша в цьому поганському бізнесу, тим більше під час війни — відомо всім.

Із рубрики “И про хорошее”

Як казали в совєтському телевізорі ведучі “новин”, “а тепер про новини із миру кіно...” Як повідомляється в тих же костянтинівських інтернет-пабліках, в Костянтинівці на полицях деяких магазинів з’явивсь торт “Макс”.

"Легенда повертається! Торт "Макс" виробництва нашого хлібозаводу. Тільки з натуральних інгредієнтів. Той самий смак з дитинства.

З сьогоднішнього дня суботи 19.11.2022, лише у мережі фірмових магазинів «Урожай»
від Костянтинівського та Дружківського хлібозаводу, Ви можете придбати та замовити торт «Макс». Перша партія обмежена, так що поспішіть.

Нащі магазини знаходяться за адресою...

Кстати, торт "Макс"  решились возродить вдохновившись вашими комментариями, под одним из постов про Хлебзавод. Интересно,  булочки "Харьковские" можно выпросить?" - йдеться в повідомленні.

Вважаю цей пост бездарною рекламою! Хто такий Макс? Особисто я знав одного — поїхав той з Костянтинівки до московії робити, зараз звідти людям робить нерви — телефонує пізно ввечері п’яний та кричить у слухавку, що приїде на танку...

Краще запропонуйте виробнику зробити якийсь патріотичний виріб.

А про який смак та з якого дитинства йде мова? Чи може авторові ще замало років? Особисто мені то радянське кляте минуло запам'яталось триденною чергою за кросівками і трусами, купами овочів які, наче на якійсь фермі з вирощування худоби, скидали з вантажівок покупцям біля овочевого магазину, та нашим шкільним класом, який замість того, щоби вчитись, ледь не на голову залазив вчителю історії... і з якого одна дівчинка сказала мені одного разу, що я “спєкулянт”, а вже потім з нього вийшов Костянтинівський міський голова...

До речі, ніхто і слова не сказав доброго, що підприємство запрацювало, люди будуть отримувати зарплатню і таке інше. Всі лише пам’ятають про “смак з дитинства” — торт “Макс” та наш сірий хліб по 16 копійок. При цьому забувши — хто ж саме “з’їв” то підприємство, що і виготовляло той чудовий хліб та торт “Макс”...

Да буде Газ!

Останнім часом в Костянтинівку почали повертатися тепло і газ. З 1 листопада в місті стартував опалювальний сезон та розпочалось відновлення газопостачання. Ясна річ, спочатку у критично важливих об’єктах, згодом у приватному секторі, де, на даний час, згідно листа Костянтинівського УГГ від 5 листопада на ім’я директора СЄЗ Щелкуновій, “відновлено газопостачання близько 75% від загальної кількості споживачів приватного сектору”.

Для відновлення газопостачання споживачам багатоповерхового житлового фонду, робота з чого наразі в місті триває, “необхідно перевірити технічний стан димових та вентиляційних каналів вищезазначених будинків.”

Як повідомляє головний інженер Костянтинівського УГГ Олексій Апанасов, “Костянтинівське управління по газопостачанню та газифікації стурбоване тим фактом, що вже наблизилась холодна пора року, температура за вікном буде тільки зменшуватися та відсутність надання послуг населенню тільки посилює і без того складну ситуацію, у якій опинилися мешканці нашого міста та прилеглих населених пунктів. Однією з таких проблем було відсутність газопостачання на Донеччині близько п’яти місяців поспіль.

Костянтинівське УГГ закликає власників/балансоутримувачів будинків багатоповерхового житлового фонду прискорити, усіма можливими зусиллями перевірку, прочищення та надання до Костянтинівського управління по газопостачанню та газифікації актів перевірки димових та вентиляційних каналів (далі – ДВК). Ця процедура передбачена «Правилами безпеки систем газопостачання» та її ігнорування може привести до нещасних випадків при використанні газу у побуті, а саме отруєння чадним газом та іншими продуктами згоряння природного газу. Газопостачання було відсутнє тривалий час, стан ДВК – невідомий!

Працівникі Костянтинівського УГГ працюють вже місяць поспіль без перерв та вихідних заради найскорішого відновлення газопостачання нашим мешканцям, при проведенні робіт з пуску газу в цей тяжкий для всіх нас час, навіть не загострюється питання наявності заборгованості серед населення та послуга відновлюється в більш лояльному для населення режимі, але вимоги щодо безпеки для наших мешканців беззаперечні і одною з таких вимог є наявність акту перевірки ДВК!

Ми неодноразово нагадували балансоутримувачам про необхідність надання вищезазначених документів, необхідних для відновлення послуги газопостачання, останній лист було надано 05.11.2022 р. Продуктивність та швидкість робіт, пов’язаних з відновленням газопостачання мешканцям напряму залежить від проведення перевірок ДВК та надання актів з боку балансоутримувачів багатоповерхового майна та підприємств, які виконують вищезазначені роботи з перевірки ДВК!

Сподіваємося на порозуміння”.

І ще, нагадаємо, що треба мати терпіння, хто вже подав заявку і кому ще не відновили газопостачання. Впевнений, співробітники Костянтинівсього УГГ докладають чималих зусиль, бо доводиться ще й воювати з російськими орко-загарбниками. 

Так, у війні проти російських окупантів 11.08.2022 під час бойових дій поблизу м. Бахмут загинув співробітник Костянтинівського УГГ В’ЯЧЕСЛАВ АФОНІН.

Як йдеться у повідомленні на сайті АТ “Донецькоблгаз”:

З 10.01.2022 року В’ячеслав пішов на військову службу до лав Збройних Сил України.

Військовослужбовцю було 50 років. В’ячеслав мужньо захищав Україну від російських загарбників.

В нашій пам’яті він назавжди залишиться доброю, світлою людиною і справжнім ГЕРОЄМ!!!

Висловлюємо свої щирі співчуття рідним та близьким загиблого!

Слава Україні!!!

Редакція газети приєднується до слів співчуття.

Тож, шановні, будьмо пильними та розумними, бо або прийде москаль, або з маршрутки викине водій, звісно, якщо не викинуть водія першим.

Слава Україні та ЗСУ!

Михайло Разпутько