Результати обстрілу міста Костянтинівка московськими фашистами 1.03.2022

Опубликовано admin - Mar 02

На початку десятої години вечора, 1 березня 2022 року, місто Костянтинівка вперше з 2-ї світової війни зазнало бомбування важкою зброєю. Є поранені мирні люди, за попередніми даними — один загиблий.

Понесли руйнування приблизно 10 приватних будинків в мікрорайоні Миколаєвський — з вулиці Садова до Літейної (Ліварна) — від проспекту Ломоносова до вул.Новоселівської.

Також снаряд влучив у двір святині місцевих мусульман — мечеті, порозбивав вікна, залишив воронку (вирву) від розриву, легко поранив сторожа. Частка снаряду зранку ще була у дворі мечеті.

Ще снаряд влучив у військкомат (дірка в даху), що через дорогу — проспект Ломоносова. Поранені службовці в лікарні.

Місто чекає виступу з офіційною заявою міського голови О.Азарова. На 11.00 ще нічого не було. В таку ситуацію він повинен виступити максимум через годину після події.

Представники місцевої тероборони заявили, що знають адреси всіх сепарів, які потенційно могли бути наводчиками та проводять з ними роботу.

Заява з приводу руйнування мечеті Рустема Рефатовича Сейдаметова, мешканця Костянтинівки, кримського татарина:

Выражаю поддержку нашему имаму Камрадбею — наш дух никому не удастся сломить! А этим сволочам мы этого никогда не простим! Твари — вы в Сирии химическим оружием жгли детей в мечетях и продолжаете это делать у нас. Вам, фашистам, нет прощения. Вас надо рвать на части — иначе не понимаете! У меня разрывается сердце — Киев, Харьков, Херсон, Мариуполь — теперь мы. Как те, которые поддерживают этих фашистов ходят меж нами!? Гореть вам в аду вместе с этим зверьем!

Зазначимо, що безпосередньо рядом у сотні метрах біля мечеті знаходиться храм УПЦ Московського патріархату.

Також через дорогу, поряд з військоматом — перша лікарня, і тому числі пологове відділення. Як вони це перенесли?

Нагадаємо, що в цей день — 1 березня, але в 2014 році зграя наших містян вийшла мітингувати під пам'ятник Леніну з лозунгами “Россия приди!». Прийшла. Що, сволота, дочекалася!?

 

Вже 12 година - заяви міського голови все немає.

Зявилося повідомлення від ОДА -

https://www.facebook.com/DonetskaODA/posts/331619199006713

Що таке с О.Азаровим??? Чому так довго мовчить???