Костянтинівська ТерОборона - що, де і як?

Опубликовано admin - Mar 13

Костянтинівська територіальна  оборона запрошує всіх до організації укріплення міста та надає відповіді на питанні, які отримує щодня.

Чи можна бути в територіальній обороні тільки в нашому місті?

- Так, тут,  і тільки тут! Ми - міське формування в межах нашої громади!

Чи дають у нас форму?

- Ні бо ми добровольче формування і фінансово нас ніхто не підтримує, окрім добровільних пожерт, які корелюються від 50 до 500 грн. в день. В більшості - це меньше суми. Якщо форма і надійде, то це буде спонсорська допомога.

Чи отримають у нас зарплатню?

- Ні! Тому що  ми - добровольче формування з людей, які самоорганізувались для захисту міста.

Чи зберігається робоче місце  на час знаходження у нашому складі?

- Так! Це передбачено ЗУ "Про національний супротив".

Хто ви такі? І чому не у війскоматі?

- Ми офіційно, з 06.03.2022 р., зареєстровані як "Добровольче формування Костянтинівської міської територіальної громади" за підписом мера, по узгодженню з поліцією, нашим військоматом і військовим батальйоном, що боронить наше місто. До нас вже приходять за направленням військомату. 

І якщо ви не вірите, ви можете  прийти до війскомату, якщо ви не підійдете до служби у гарячих точках, то Вам там запропонують приєднатись до нас.

Нащо ви пишете вашу адресу?

- Бо це не стратегічний об'єкт, там немає зброї, там немає "коктелів Молотова", які зараз вже отримали іншу назву від українців, там можна лише прийти і зареєструватись і ВСЕ.  Далі людину відправляють на об'єкти, про які ми не повідомляємо нікому.

Чи відразу можна отримати зброю?

- Ні! Спочатку ви реєструєтесь, мінімум тиждень працюєте на укріпленні блокпостів (про які ми також не повідомляємо всім підряд, окрім блокпостів, які знаходяться на автошляхах загального призначення), носите, тягаєте, укладаєте. А ми вас в цей час перевіряємо! І ось тільки потім ви можете отримати зброю, після базового навчання.

Чому ви збираєте гроші, в інших містах не збирають?

- Ну по-перше, в кожному місті по своєму. В деяких зброю просто всім перехожим давали "йди і вбивай", кого, куди, нічого не зрозуміло. Ми самоорганізуємось, бо маємо на це час завдяки нашій армії,  і зброю також отримуємо безкоштовно, але ніхто не виключає того, що потрібна вода, кава, чай, цукор, паливо, щоб доїхати бригаді до точки роботи, довести хлопцям їжі, та багато іншого.

Ви "Гайдамаки"?

- Ні! Але так декілька людей  були у складі цього формування. І в той час Гайдамаки працювали і допомагали місту, успішно реалізували декілька проектів, потім в команді пішов розкол.  Ті, хто мав іншу від керівника "Гайдамаків" точку зору,  вийшли зі складу цього формування. Ми пішли, бо керівник втратив нашу довіру.  Тепер ми збираємо  команду не за прапорами, або за політичними ознаками, ми збираємо людей під один прапор свободи. Сперечатися будемо вже після перемоги, якщо таке бажання ще залишиться. І де ті "Гайдамаки" зараз, і чим займаються, нам невідомо. А ініціатором створення нашого добровольчого формування став колектив ГО "Східне братерство", створеного учасниками бойових дій - ветеранами АТО/ООС. 

У вас годують?

- Так, ПОКИЩО благодійники допомагають. Годують хлопців які носять, копають, таскають (робочі руки).

Чи може жінка прийти в тероборону?

- Так, але бійці тільки хлопці! Для жінок теж є робота: прибирати, днівальні, допомога з іжею, принести, накрити. Хоча, ми не виключаємо й іншого. 

Чи є у вас графік роботи?

- Так, є з 8.00 до 17.00. Це офіційно графік работы штабу. Але волонтери  можуть приходити та допомагати у будь-який,  зручний для них, час допомагати. Бійці, що додані до особового складу, кожного дня будуть ходити,  як на работу, а вот вже куди,  вони будуть знати тільки після реєстрації.

Сподіваємось, ми відповіли на всі ваші запитання! Але мі відкриті для спілкування. 

Якщо у вас залишились питання, або ви остаточно вирішили доєднатися до нас, телефонуйте: 093-513-22-87

Чекаємо вас щодня з 10-00 до 16-00 за адресою: м. Костянтинівка, вул. Ціолковського 19 (Поліна), вхід між першим і другим під'їзді.

При собі мати паспорт і фото 3 на 4.