Прилетіли! Чого ви сидіте???

Опубликовано Berezin - Apr 08

Привіт, друзі! То я не до вас, до них - тих кого чекав і, нарешті, побачив. Якщо зараз з ранку вийти до 1-го ставу, то кожен з вас може побачити неймовірне свято природи - приліт перезимувавших у чужих краях птахів.

Ясна річ - багато шпаків, вже оруть во всю. Також звичайні качки (завжди згадуйте, що це мама, а папа - качур!). Вже є лебеді, які стали на цьому водоймищі вже звичними. Їм ще явно прохолоднувато, тому постійно ховають голову під крило. А ось і відома розбійниця - лиска. В неї здоровенні лапи, як ласти, завдяки яким вона бігає по воді, а ще самець тримає самку при спарюванні (процес йде повним ходом). В очереті шастає багато мілкого птаху. З того, що мені точно вдалося ідентифікувати - синьошийка (я її тут в минулі роки часто бачив) та перше побачення з вівчариком весняним! Неймовірна вдача, бо він перелітний - тут не гнездиться.

І ось - моя любов - боривітер (може я боривітрович, а не борисович?). Тут на пагорбах стільки мишачих нірок - капець, все перерите. Сьогодні пощастило побачити повний цикл охоти - завісання, кулею падіння, тримання у пазурах (душіння), та перетранспортування кудись, скоріше у гніздо.

І на останок - нарешті я зрозумів, хто так знайоме кричав та гучно шумів в очереті. З'явилося його велич - пірникоза!

Слухайте, беріть дітей, виходьте! Це ж в 500 метрах від Еко-маркету, блін...