День бетонної кришки, та автомобільної покришки

Опубликовано admin - Apr 09

Нарешті! Це відбулося! Начальник міськводоканалу Аркадій Демченко дав розпорядження, а його підлеглі знайшли на території підприємства, мабуть десь у кущах, бетонну кришку — аби закрити оту діру, що на в'їзді у двір будівлі міськвиконкому!

Ця подія відбулась десь 6 квітня. Зверху кришки ще поклали автомобільний скат — щоб цінувальники швидкої їзди не розламали оту бетонну кришку. Бо іншої, мабуть, вже нема, а комунальне майно треба берегти.

Нагадаємо, що вперше про аварійний стан в'їзду у двір адміністративної будівлі ми написали ще 2 жовтня 2020 року. 3 березня, вже у цьому році, ми надрукували іронічний фото-факт — “Куда копает подземный ход Демченко?”, де висунули конспірологічну версію:

“Это уже, дорогие друзья, не фотофакт, а какой-то фото-фак. Этой дыре исполнилось ровно пять месяцев! Редакции, которая расположена в 10 метрах, не совсем понятна причина столь длительного разгильдяйства со стороны ответственных лиц.

Напрашиваются вопросы: или начальник Водоканала Аркадий Демченко намеренно хочет дискредитировать городского голову О. Азарова; или Демченко тупо начхать; или Аркадий Владимирович по ночам роет куда-то подкоп?”

Наступного дня, 4 березня, відбулась апаратна нарада, на якій, зокрема, обговорювалось питання усунення наслідків ремонтних робіт міськводоканалу. А за великим рахунком — це було м’яке “побиття” Аркадія Демченка та оцінка його діяльності, зокрема — ліквідування наслідків ліквідування аварій.

Тож, дамо невеличку стенограму тої дуже цікавої наради:

А.Демченко:

- ... на даний час води немає по правобережній стороні від вулиці Тельмана до вулиці Паши Ангеліна...

О.Азаров:

- Дякую, мене цікавить моє прохання надати план дій, щодо відновлення поверхні після ваших проведених робіт.

- Передавали, головний інженер на службу УКХ передавав. Ми зразу не виходить спланувати тому що, ну, дуже волого, а коли воно підсихає ми потім плануємо. Там де приходиться тверде покриття руйнувати, ми от тим що є у нас підручним матеріалом виравнюєм. Асфальтного заводу у нас немає. У Компанії “Вода Донбасу” теж. Запит колишнього меру на компанію був, була відповідь по цьому питанню.

- Дякую вам за те, що ви сказали мені куди мені звертатися. Я дійсно спитаю Давидова Сергія Дмитровича — яку відповідь ви йому надали, але наразі я запитав план дій на 2021 рік щодо відновлення поверхні після проведених вами робіт. Я так розумію, ви його не надали.

- Дмитро Геннадійович (нач. УКХ Заварзін - ред.) надавав вам?

- Я за вас радий, я хотів би його побачити, якщо ви тут один одному будете надавати, я не заперечую. План дій я просив надати — які дії заплановані, у якому місяці, що, де. Немає такого? Це стосується аварійних питань і планових робіт. Це я розумію, а я казав — про відновлення поверхні тротуарів, прибудинкових територій, асфальтного покриття. Немає...

- ... такого плану, я ж кажу — ми відновлюємо після себе, якщо де є проблемне питання — будь ласка, скажіть, ми будемо дивитися. Але після себе, я ж кажу, наводимо порядок.

- Скажіть мені будь ласка, за умовами існуючих положень, договорів і так далі — ви маєте це виконувати?

- Ще раз скажу. У нас ... у нас все зроблено. Що де не так? Конкретно, як що є конкретне місце, будемо обговорювати.

- Я зараз питаю про те лише — чи маєте ви, ваша організація, відповідно до існуючих положень, відновлювати покриття після проведених робіт?

- У нас, у положенні Компанії “Води “Донбасу” такого нема. Я сразу скажу, що ми не являємся юрлицом. Юрліцо являється Компанія “Вода “Донбасу”.

- Це дуже добре. Я пам'ятаю, що Компанія “Вода “Донбасу” каже людям про те, що — ви знаєте, ми вам не будемо тут відновлювати трубу, бо це не у нас на балансі, але за водопостачання, транспортування води Компанія “Вода “Донбасу” плату отримує. Тобто ви використовуєте ту трубу, яка не знаходиться у вас на балансі, більш того, ви за використання цієї труби отримуєте плату з людей і все нормально, але коли мова іде про те, що треба зробити те, що, відповідно до законодавства є вашим прямим обов'язком, ви кажете про, що, вибачте будь ласка, є юридична особа. Я ще раз наголошую на тому, що я не хочу, я не маю права вам давати вказівки, але я попросив вас надати план. Якщо ви вважаєте що його надавати не потрібно, будь ласка дайте відповідь, і все...

- Я ж сказав, що ми після себе порядок наводимо...

- Люди не згодні з тим, що після вас ви наводите порядок. Після вас залишаються пагорби з воткнутими вітками. Розумієте?

- Оце ми розумієм, я тіки казав, що, як підсихає земля, ми наводимо порядок...

- Будь ласка, скажіть нам, коли ви будете це робити? Ми ж маємо планувати — що ми будемо робити у нашому місті... іде весна...

- Будемо робити разом, канєшна — ти, я... ...тут посміхаються сидять... і на тротуарах по коліна, по пояс ями є... будемо наводити порядок — ми свої, ви свої, питань нема. ...після себе наведемо порядок, в тому разі, як ми можемо, но асфальт я кажу, асфальтне покриття, ми відновити не зможемо.

- Добре, а знайти організацію, яка може це зробити? Ну, люди ж сплачують кошти?..

Ну і далі про протяжність труб в міській мережі та космічні кораблі. Але Аркадій Володимирович вже не витримав і перейшов на російську.

Висновки робіть самі.

Дуже тішить, що нас регулярно читає міський голова. Бо на цій апаратній нараді він зачитав текстову частку нашого фотофакту. Казалося б — Аркадію Володимировичу, вам зробили зауваження, ви і так протягом п'яти місяців не спромоглись накрити кришкою відкритого люка. Ан ніт. Треба ще місяць протягнути, щоб нарешті накрити цю дірку не аби чим, а цілою бетонною шайбою з автомобільним скатом зверху, яку в момент розчавить позашляховик, якими численне пересуваються наші депутати, прокурори, та інші далеко не бідні верстви населення будівлі 260 по віл. Олекси Тихого.

Тож, можемо лише запропонувати міським депутатам, або керівництву Компанія “Вода “Донбасу” - винести питання щодо прийняття на місцевому рівні такого собі свята Костянтинівського міськводоканалу, або мешканцям будинку 260 — “День бетонної кришки, та автомобільної покришки”

Дивіться повний запис наради у відео. А з 1.29 — про те, “Куда копает подземный ход демченко?”

Михайло Разпутько.