Увага — мер дивиться на вас!

Опубликовано moderator - Aug 02

Нарешті якось “устаканилася” комунікація поміж міським головою О.Азаровим та звичайними громадянами. Тепер кожен з вас може надіслати на електронну пошту (адреса [email protected]) нам листа, а ми опрацюємо (тільки зберемо однакові та виправимо помилки) та відправимо на електронку міському голові. Найбільш резонансні та важливі питання будуть озвучені на традиційному брифінгу (раз на два тижня по п’ятницям), що йде у прямому ефірі, а відео залишається на сайті міськради. 

На минулому брифінгу 23 липня таке вже було випробувано. З години брифінгу 30 хвилин мер відповідав на питання, які були надіслані електронкою. “Питайте — я готовий читати ваші питання без правок, купюр та відсіювання”, - просить костянтинівців Олег Анатолійович.
Причому він звертався безпосередньо в відеокамеру, яка вела трансляцію, тобто він ДИВИВСЯ НА ВАС...

Відзначимо деякі озвучені мером питання та його відповіді: 

1. Чому у О.Азарова зарплатня у два рази більше, ніж у Клічко?

Неправда. Розмір зарплати з всіма нарахуваннями розміщається на сайті міськради з грудня. Ознайомтеся на сайті Міськради та порівняйте особисто. Шлях: на головній сторінці знайдіть “Набори відкритих даних”, в ньому “Відділи та управління”, а в цьому “Відділ обліку та звітності” — там наприкінці сторінки щомісячна “Інформаційна довідка про розмір заробітної плати та нарахувань за кожен місяць 2021 року міського голови та секретаря міської ради”.

2. Коли вже буде ремонт в Новодмитрівському ліцеї — тече дах, плісень, грибок?

На жаль це не увійшло у планові роботи по ремонту шкіл. І керівник закладу не включив необхідність цього ремонту до бюджету. Будемо шукати кошти і це буде зроблено. Дах не буде протікати.

3. Вулиці Суворова, Молодіжна - трава по пояс, треба капремонти будинкам!

Вишукуємо можливості і ремонтуємо дахи за планами-графіками, які розміщені на сайті міськради та своєчасно виконуються. Траву не косили за погодних умовах, зараз коситься у повному обсязі. На сайті Міськради є повна інформація про ваших двірників. Мер чекає на інформацію — як вони працюють. 

4. Вулиця Незалежності (Октябрьска) — опори ЛЕП вісять на дротах, вітер рухає, діти ходять...

По цьому висунуті вимоги РЕС. Вони проводять роботи по переоснащенню застарілого обладнання у підстанціях. Після цього РЕС буде міняти опори електропередач.

5. На Привокзальному ринку суцільна антисанітарія.

Ми провели по цьому консультації з службами контролю. Це відповідальність тих, хто торгує. За порушення зроблені попередження. Всі під розпис повідомлени про необхідність виконання правил благоустрою. Якщо до кінця липня не виконають, то будуть санкції. У тому числі, окрім екології та антисанітарії, по працевлаштуванню. Теж саме проведене по виконанню правил продажу алкоголю та тютюнових виробів.

6. Що з лівньовками на Островського та Тихому?

Робота по цьому проекту ще не завершена. Багато претензій по самотьочному колектору. Ми стоїмо на захисті прав місцян - тільки після того, як зроблять, буде підписане акт виконаних робіт. Хоча тут заказчик робіт обладміністрація, ми написали листа, щоб нас питали, тому що ми бенефіціар. 

7. Дякуємо за ремонт південного шляхопровода. 

Робота не закінчена. Хочу повідомити громаду, що це тимчасові заходи, щоб зберегти міст, поки ми не отримаємо повної експертизи мосту. На меті проведення експертизи. Тим паче технічної документації на міст не залишилося. Після експертизи буде зрозуміле, скільки грошей треба на його реконструкцію. 

8. Перевізники погано займаються чистотою салонів, не проводять вологу уборку, не міняють старі чохли на крісла. 

Месідж вже передано перевізникам. Але на весні у соцмережах розміщали відео, де ллється вода на сидіння Бо не закрите віконце. Прошу іноді випускати телефон з рук та закривати віконце. 

9. Коли вже, нарешті, буде аптека на Червоном (Первомайському)?

Звернулися до підприємців - дамо приміщення, допоможемо. Чекаємо на пропозиції.

10. Що нового по ремонту водоводу?

Робота ведеться, в тому числі завдяки обладміністрації. Голова ОДА дійсно працює, щоб почали ремонтувати 2-й водогін. Але треба додаткові кошти. Свій план по воді на 22-й рік громаді буде представлено. А за 2021 буде звіт.

Опрацював В.Березін.