Схоже, влада погодилася, щоби водії за 9 грн. вели себе по-хамські

Опубликовано admin - Jan 24

Передаємо хроніку порушень на костянтинівських маршрутках за минулий тиждень:

13 січня, 12.08, маршрутка №6-7, на зупинці “пожежна” водій висадив пасажирів з двох дверей, а потім, коли побачив, що сідає пільговик, різко закрив двері та поїхав, незважаючи на те, що пенсіонер стукав у борт, а люди кричали у автобусі, щоб той зупинився. Пенсіонер хоче запитати водія: “А якщо б там, на морозі мінус 15, стояла його старенька мати, він би теж так поступив? Тим паче наступний автобус через 4 години...”.

15 січня, 11.30, маршрутка “Б”, зупинка “Центральний ринок”: з 10.45 не було автобуса. На питання водію (№ 08-48) — Що сталося?, відповів (був без маски) — “Ми працюємо строго по графіку”. В автобусі відсутні — графік руху, хто перевізник, телефон, а також — хто водій.

Вимоги, що потрібно бути на автобусах та в салонах з Постанови Кабміну N176, від 18.02.1997 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автотранспорту» —

ст. 27. На автобусах розміщуються — спереду, збоку та ззаду — трафарети з номерами маршруту (на передньому кінцеві зупинки, боковому — основні). У салоні автобуса розміщується:

  1. витяг із цих Правил;
  2. входу та вихід;
  3. розмір штрафу;
  4. відомості про автоперевізника та страховика (найменування, адреса і телефон);
  5. пасажиромісткість;
  6. аварійні виходи;
  7. написи "Не курити", "Місця для пасажирів з дітьми та осіб з інвалідністю".

Людей набилося багато. Пільговиків брав, тільки коли були вільні сидячі місця. Салон брудний, сидіння в маслі, штори на вікнах в пилі, навіть стеля в автобусі в масляних плямах.

Двері відчиняються тільки одні, та й ті не автоматичні. Не кажучи вже про опалення салону.

По розрахунку — з ринку до Нульового проїхали та заплатили 54 людини, тобто за 15 хвилин перевізник заробив — 486 грн. Це будній день! Ще раз просимо Азарова сказати підлеглим, відповідальним за транспорт — хоча б один день проїздили на маршрутках, щоб зрозуміти — скільки реально треба платити за проїзд. На наш розрахунок — не більше 5 грн.!

І, якщо не спроможні — зверніться до нардепа Гнатенка, щоб допоміг знайти 10 сучасних пасажирських автобусів, щоб вони були наші, міські, комунальні.

17 січня, 7.35, автобус “Б”, зупинка “Сонячний” — водій без маски, не взяв пільговиків, сказав — тільки з 9 до 16 можна їздити. В автобусі тільки оголошення — “проїзд 9 гривен” та те, що пільговий проїзд з 9 до 16.00 та при наявності вільних місць. Підпис — адміністрація. Але яка???

17 січня, маршрут №1, №29-19, зупинка "Податкова". Водій — без захисної маски, не видає квиток після оплати проїзду (а це вже не лише право пасажира, але й прямий обов'язок перевізника, що кореспондує з його ж таки обов'язком застрахувати пасажира на час поїздки)... На жаль, цим нехтують всі перевізники... Якщо допустима присутність водія без захисної маски, то для чого на бортах, склі та дверях маршруток оголошення про заборону входження та знаходження в них пасажирів без захисних масок(?!) Це вже "з ніг на голову”.

Щодо невидання квитків — може слід вводити громадських кондукторів (контролерів) та штрафувати перевізників за порушення вимог, встановлених Правилами пасажирських перевезень?

Також звертаємося до всіх мешканців Костянтинівки — друзі, ми знаємо які ви сердечні та в багатьох випадках подаєте людям, які просять милостиню в маршрутках. Але, зробіть дуже просту річ — підійміть свій мобільний телефон та сфотографуйте чи хоча б зимітуйте, що фоткаєте. Це в багатьох випадках злякає шахраїв і не похвилює тих, у кого є дійсне потреба. Подавайте, але завжди розумійте, що дав милостиню шахраю, ви не дали її справжнім нужденним.

Комітет захисту транспортних прав ім.Павла Руденко.