Фінал "тарифної катавасії" - 9 грн за проїзд!

Опубликовано moderator - Jan 18

28 грудня виконком під голованням голови О.Азарова нарешті прийняв остаточне рішення “Про встановлення вартості проїзду в міських автобусах загального користування”: “Розглянувши звернення перевізників від 16.09.2021, з урахуванням громадських слухань, з метою приведення у відповідність тарифів на послуги з перевезення пасажирів у міських автобусах загального користування, враховуючи економічно обґрунтовані витрати та зростання вартості паливно-мастильних матеріалів, запасних частин з ремонту автобусів виконавчий комітет міської ради... вирішив встановити вартість проїзду в міських та приміських автобусах загального користування на маршрутах №№ 1, 2, Б, 9, 15, 6/7, 6/8, 5А, 5Б, 51, 12, 21, дачі: Урожай, «Строитель», «Росинка» – 9,00 грн... Рішення набирає чинності з моменту опублікування в друкованих засобах масової інформації”.

Тобто, якщо ви в цьому примірнику “Провінції” знайдете публікацію цього рішення, то все — з середи 29 грудня повинні платити за проїзд 9 грн.

На засіданні виконкому Олег Анатолійович наполегливо повторював, що це рішення “перехідне”, що вже в першому кварталі 2022 року питання “ з урахуванням всіх процедур прозорості, змін у законодавстві буде переглянуте і перевізники отримають нове рішення про підвищення. Це - проміжний варіант домовленості, щоб людям було добре і перевізники змогли виконувати свою господарську діяльність... Ми дякуємо за розуміння перевізникам, що вони віднеслися відповідально, щоб змінювати не тільки вартість але і якість. Тому прохання, щоб кількість рейсів та якість обслуговування були на відповідному рівні... Дякую перевізникам — вони підтримали громаду і громада підтримала їх, тому в січні розпочнемо процедуру перегляду...”.

Питання, які залишилися після цього “судьбоносного рішення”: 1. Що з маршрутом по селах до Білокузьминівки? 2. До цього виконком двічі вивішував проекти регуляторних актів на 8 та 10 грн на обговорення. А тепер прийняли 9 грн без процедури регуляторного акту. Невже так можна? Тобто, громада не проти і за 10 гривень була їздити, дала згоду, але ж ми такі молодці, що пішли на зустріч і виторгували 1 гривню у перевізників! 3. Куди подівався начальник управління ЖКГ О.Шуйський, який повинен був доповідати це рішення, щоб далі відслідковувати його виконання? Невже на 8 хвилин 36 секунд (стільки йшло засідання цього виконкому) він не міг вирватися від розчищення снігових заносів?

Нагадаємо, що ще з серпня, коли на сайті міськради з'явилося оголошення про винесення на обговорення проекту регуляторного акту по переходу на проїзд по 8 грн, вже четвертий варіант, який обговорювався, навіть приймався виконкомом та громадськими слуханнями. Але якось після цього все пішло не по плану. Знову вивісили проект регуляторного акту, тепер на 10 грн та провели громадські слухання й прийняти 10 грн. Але знову щось не склалося. І на виконкому прийняли рішення про 8.50 грн, але з погодженням на сесії міськради. І ось, абсолютно випадково (не вистачило 1 голосу) на минулому тижні сесія прокотила це рішення.

І ось, нарешті, виконком прийняв остаточне рішення - їздити будемо по 9 грн.

Хотілося б отримати вашу думку з приводу такої "таріфної катавасії".

В.Березін