Маріуполь відзначив День звільнення від рашистів, а ми?

Опубликовано moderator - Jun 21

"Маріуполь безвозвратно втрачено для «руССкого мира». Такої кількості місцевої молоді та людей на марші патріотів, на честь визволення Маріуполя від російської окупації ми давно не бачили", — пише приазовська преса про цей день.

Дійсно, це була хода за покликом серця. Маріуполь гучно відзначив сьому річницю СВОБОДИ. На честь свята пройшов урочистий марш захисників міста. Під супровід оркестру в пішій колоні крокували бійці полку “Азов”, які були основною ударною силою під час операції 13 червня 2014 року, нацгвардійці, військовослужбовці Збройних Сил України, рятувальники, поліціянти та представники громадських організацій. Також, у ході взяли участь тисячі місцевих жителів, які були одягнені у вишиванки, тримали у руках синьо-жовті стяги та плакати.

Також, головною вулицею міста пройшла колона військової техніки. А на центральній площі відбулося урочисте нагородження представників силових структур.

Півмільйонне місто було в заручниках більше місяця і ризикувало повторити долю Донецька. Місто, перш за все, звільнили 16 та 18-річні добровольці після трьох тижнів підготовки.

Костянтинівський міський голова О.Азаров обіцяв, що на День звільнення Костянтинівки — 5 липня і в нашій новій громаді будуть урочисті заходи.

Соб.кор.