Таємниця будівництва від архітекторки

Опубликовано moderator - Nov 22

Ми вже неодноразово писали, що начальниця відділу архітектури та містобудування Костянтинівки А.Озерна твердо стоїть на тому, що наші мешканці не мають права знати — яке будівництво розпочинається у них під вікнами. Що зараз законом це не передбачено.

Але чомусь в інших містах такого нема. Скрізь архітектори розповідають про нові будівництва та демонструють ескізи їх проектів (що постійно робив в Костянтинівці попередник Алли Анатоліївна — Євген Поперека). 

Такий порядок, щоб ніхто нічого не знав влаштовано в нашому місті А.Озерною вже багато років.

Але ось практично одночасно почалися два будівництва поряд — біля “Семівітровки”: торговельний комплекс М.Бащинського (де був скандал з вирубаними деревами), де є інформаційний стенд на паркані, та друге — незрозуміло що поміж двома дев’ятиповерхівками. Мешканці, які мешкають в цих будинках вкрай стурбовані — що ж воно там буде, для чого такий глибокий котлован? 

Нагадаємо нашій архітекторці, що відповідно до п.12 Порядку виконання підготовчих та будівельних робіт: «Інформація про документ, що дає право на виконання підготовчих та будівельних робіт, відомості про найменування, клас наслідків об’єкта, здійснення оцінки впливу на довкілля для об’єктів, що підлягають оцінці впливу на довкілля відповідно до Закону України “Про оцінку впливу на довкілля”, зображення об’єкта та його основні техніко-економічні показники, замовника, проєктувальника, підрядників, осіб, відповідальних за здійснення авторського і технічного нагляду, відповідальних виконавців робіт з урахуванням внесених змін розміщуються на стенді, що встановлюється на будівельному майданчику в доступному для огляду місці...”.

Якщо такого стенду немає – це серйозне порушення будівельного законодавства, за яке передбачена відповідальність. Чекаємо від А.Озерної відповіді. 

В.Березін