Рік «рівних можливостей» в нашій громаді

Опубликовано moderator - Nov 11

Майже рік назад в Костянтинівці з’явився новий міський голова та нові депутати міської ради. Маловідомий керівник місцевого юридичного бюро Олег Азаров йшов на вибори, фактично, «без команди» від політичної партії «Опозиційна платформа за життя». Список депутатів міської ради від ОПЗЖ формувався з представників–прихильників народного депутата Валерія Гнатенка - (їх пройшло в раду шестеро), співробітників, родичів та близьких осіб засновниці місцевих ТОВ «Торгівельний дім «АРГО», ТОВ «ПРОСНАБ», ТОВ «Спеціалізоване підприємство «Свинець» Наталії Ізмайлової (11 депутатів). Плюс місцева зоозахисниця, яка єдина пішла від самого Азарова.

Тобто 18 своїх представників завели ОПЗЖ в міську раду. Опозиція їм, на момент завершення виборів, була в більшості - 20 депутатів: в раду пройшло три депутати від «Нашого краю», 5 - від «Слуги народу» та 12 – від «Опозиційного блоку» Б.Колєснікова. Отже, більшість.

Костянтинівцям можна було тільки радіти за таку розстановку сил, так як сильна опозиція – це завжди дієвий контроль за діяльністю правлячої верхівки. Була надія, що в політичній конкуренції та політичному діалозі громада тільки виграє. Рівні можливості. Але не судилося.

Депутати від «Нашого краю», незважаючи на те, що відразу після виборів було заявлено, що утворюється опозиція від трьох політичних сил в нашій міській раді, перейшли на бік ОПЗЖ. Що змусило їх змінити орієнтири? Стало очевидно згодом. Керівниця місцевого осередку «Нашого краю» Віолета Суханова стала радником міського голови з гендерних питань(!!!) з заробітною платою у 25 тисяч грн, член осередку Володимир Поплавський отримав фінансування комунальному закладу, де він є директором, а його батько - заступником, ну і третій член осередку - Олег Шуйський, колишній керівник підприємства ТОВ «Промснаб» щойно отримав посаду начальника міського управління комунального господарства.

Відійшов від опозиції і своїх колег по фракції і депутат від «Слуг народу» Олександр Золотенко. Отримавши посаду директора комунального підприємства «Стоматологічна поліклініка», від доєднався до більшості в раді.

Створення монобільшості в раді повністю розв’язало руки Олегу Азарову. Він безперешкодно протягнув своїх кандидатів на посади заступників міського голови та радників. Тепер всі його рішення, проти яких виступають опоненти, ухвалюються без проблем - збільшення штату чиновників виконкому, створення аналогічної «Комунтрансу» комунальної організації «Комунсервіс», виділення їй значних фінансових ресурсів, створення Муніципальної варти, затвердження високої надбавки та премії міському голові тощо. Жодних питань, жодних зауважень, жодних заперечень.

Рівні можливості нашої громади – в дії. Але на громаду це точно не працює!

Ольга Барабаш, начальник Управління освіти Костянтинівської міської ради 2015-2021 р.