Громада відзначила ДЕНЬ РЯТІВНИКІВ ЛЮДСТВА

Опубликовано moderator - May 03

Традиційний мітинг-реквієм, який було проведено до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи у сквері Афганців, відрізнявся від попередніх більшою численністю, участю керівництва громади та заступника РДА Ю.Люльки (але, на відміну від О.Азарова, він промову не говорив). Заклади культури підготувати виважені та стримані номери на фоні світлин чорнобильської трагедії.

“Ми зібралися тут, щоб згадати про чорнобильську катастрофу, віддати належне ліквідаторам, які не дожили до цієї дати, - сказав лідер костянтинівських чорнобильців О.Дерека. - Нещодавно були парламентські слухання на тему 35-ї річниці аварії на ЧАЕС і було вкрай боляче слухати слова, що, як мінімум, половина з померлих чорнобильців - люди, яких можна було врятувати ... Але їх чомусь не врятували! Сьогодні я хочу подякувати тим побратимам, які брали участь в ліквідації наслідків ліквідації цієї аварії, які внесли свій неоціненний внесок у рятування планети. Вони пожертвували головним - здоров'ям, а багато з них і життям. Але є й хороша новина - ми цього року не прикріпили наступну плиту на меморіалі померлих чорнобильців. Може бути, що деякі наші вдови не погодяться, що їхніх чоловіків тут ще немає. Але, думаю, чим більше така плита тут не з'явиться - тим краще... Хочу побажати всім здоров'я і окремо сказати, що я задоволений, що сьогодні на захід прийшов міський голова. За останні роки влада нас не дуже «балувала» своєю увагою. І я сподіваюся, що з цього року це зміниться і, хоча б в нашому місті, будуть поважати чорнобильців - учасників ліквідації та постраждалих дітей. Ще раз - всім здоров'я і не забувати наш девіз: «БУДЕМО ЖИТИ ДОВГО НА ЗЛО УРЯДУ ТА ПЕНСІЙНОМУ ФОНДУ!».

За поданням громадських об’єднань в УСЗН, міський голова затвердив список та нагородив медалями «Рятівникам людства» костянтинівців, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи: А.Астапова, В.Воробйова, О.Дереку, В.Кабанця, Ю.Казначеєва, Р.Караянця, М.Комарістова, В.Котова, О.Кудряшова, Г.Ларіонова, Г.Нарожного, В.Сидорова, О.Сокуренко, В.Чудайкіна, П.Шершньова.

Соб.кор.