Брифінг з міським головою: газ, сміття та пляжі

Опубликовано moderator - Jul 16

Може й дійсно, як зробили наші колеги журналісти – збирати питання від людей та подавати їх міському голові? Але, поки зберемо, поки подамо, поки отримаємо відповідь… В жовтні ми обрали цю владу, а нормальної комунікації з мешканцями (щоб оперативно відповідати) так і немає.

У нас набралася вже купа питань з попередніх брифінгів, які так і не були вирішені, тому ті три питання, які ми встигли задати на черговому брифінгу у п’ятницю – капля у морі:

1. Що з підвищенням тарифів на газ?

З метою доведення інформації до громадян влада отримала інформацію від ДонецькТеплокомуненерго щодо планування встановлення тарифів. Це буде розміщено на сайті міськради з посиланням на сайт Донецьктеплокомуненерго, де можливо буде ознайомитися з тарифами, які планується ввести. Мова йде про те, яке очікується підвищення вартості газу. Але це вже є. Це відчувають на собі перевізники, бо ті, хто використовує метан для заправлення маршуртного транспорту, вже ознайомилися з новими тарифами на заправках. Тому підвищення є.

Наскільки – не вирішує міська влада.

2. На руїни від наших заводів завозиться все, що завгодно – на Красний Октябрь якусь густу смердючу масу. Але там, як і на «Автоскло», одна дорога! Та закрийте її!  

У всіх місцях існування людини паркани не наставимо. По вивезеному сміття на Красний Октябрь - прошу допомоги, пояснити людям, щоб зробили одне – фото номера авто. Ми зробимо телеграм-канал для таких випадків. І в мене питання – з якого боку треба поставити паркан між парком Ювілейним і першим ставком? Там декілька доріг… Давайте спробуємо. Вирішимо кому видавати ключі і з кого питати. Подивимося – витрати і результат.

3. Ви обіцяли зробити з наших ставків офіційні зони відпочинку.  

Підвело УКГ, яке не надало інформацію, якою володіло. Ми виділили гроші, щоб водолази перевірили та очистили місця купання. А мені після цього надали довідку – що вода у нас в водоймищах не придатна для купання! Тоді незрозуміло – навіщо ми взагалі витрачали гроші? Тому, щоб очистити воду – мова вже йде й не про наступний рік. Бо не знаю, скільки це буде коштувати громаді. Це велика робота, але я з цього шляху не зверну. Ми зробимо наш парк з виходом до води та гарними пляжами. Будемо працювати паралельно – займатися якістю води та облаштуванням прибережної зони та прибиранням сміття. Ми підняли проект реконструкції Центрального парку, переглядаємо зонування, щоб обробити і запускати. Все одно це буде зроблено!  

В.Березін