ГромРада розподіляється по напрямкам роботи

Опубликовано admin - Jul 13

23 червня в малій залі виконкому було проведене засідання Громадської ради. Не зважаючи на те, що було 13 з 26 членів ради, завдяки участі однієї людини он-лайн (по телефону) — кворум склався і засідання почалося.

Були розглянути питання:

I. Розподіл та затвердження робочих груп в громадській раді при виконавчому комітеті Костянтинівської міської ради, та обрання голів груп. Прийнято рішення створити та затвердити групи, по яким розіб’ються всі 26 членів ГромРади, причому працювати можна відразу у декількох групах:

1. Промисловий комплекс. Агропромисловий комплекс. Розвиток земельних відносин.

Розвиток підприємницького середовища, розвиток ринку внутрішньої торгівлі та надання побутових послуг населенню. Захист прав споживачів.

2. Розвиток зовнішньоекономічної діяльності, міжнародної і міжрегіональної співпраці, інвестиційна діяльність та розвиток інфраструктури. Розвиток інформаційного простору. Забезпечення доступу до неупереджених джерел інформації. Ринок праці. Зайнятість населення. Фінансове забезпечення напрямів розвитку Костянтинівської міської територіальної громади при розробці стратегічних документів.

3. Освіта. Підтримка сім'ї, дітей та молоді, Фізичне виховання та спорт, Культура і туризм, Охорона здоров’я. Заходи, пов’язані з наслідками проведення ООС, АТО на території області. Підтримка внутрішньо переміщених осіб. Захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Соціальний захист населення.

4. Дорожньо-транспортний комплекс. Житлове господарство та комунальна інфраструктура, Охорона навколишнього природного середовища, Енергозабезпечення та енергоефективність. Впровадження заходів територіального планування. Захист населення і територій від надзвичайних ситуацій.

Кожна група буде збиратися окремо від ГромРади та вирішувати — якою повинна бути назва, хто чим буде займатися та прийме план роботи. Вирішили тиждень дати на те, щоб всі узгодили дату проведення, тиждень на проведення засідання робочої групи і тиждень на оформлення рішень, щоб узагальнити та провести наступне засідання 23 липня.

II. Затвердження платформи в соціальних мережах для інформування жителів Костянтинівської міської територіальної громади про роботу громадської ради при виконавчому комітеті Костянтинівської міської ради. Прийняли вважати платформою у фейсбуці групу “Громадська Рада КОСТЯНТИНІВКА” (адміністратор член ГромРади Я.Маланчук), для обговорення внутрішніх питань — група в вайбері. Також члени ГромРади, в разі необхідності, можуть через оргвідділ міськвиконкому подавати свої пропозиції щодо додаткових підрозділів на сайті міськради у розділ “Громадська Рада”.

III. Затвердження Плану роботи на 2021 рік. За основу було взято план створений створений головою ГромРади Л.Мирошниченко. Більш детальний план будуть розробляти члени ГромРади у робочих групах.

IV. Різне. Розглянули звернення від батьків дітей, що займаються у футбольному клубі “Донбас”, які приймали участь у конкурсі на громадський бюджет. Вирішили створити групу по аудиту переможців громбюджету 2020 року.

Також вирішили кого з членів ГромРади делегувати у конкурсні комісії, які будуть визначати директора школи№5 та керівника інклюзивно-ресурсного центру.

Л.Мирошниченко, як керівник Українського Інституту Антикризовго менеджменту проінформувала, що її організацією розпочато робота по мінігратну щодо створення Паспорту соціальних послуг та Паспорту соціальних потреб. Можуть залучатися ті, у кого є бажання.

В.Березін сказав, що треба інформувати громадські організації про всі конкурси та можливості отримання підтримки на кожному засідання ГромРади. Тому зараз він оголосив про конкурс, який оголосив Фонд “Відродження” на вирішення екологічних питань на 120 тис грн. Його організація може допомогти написати такий проект. Також він запросив всіх у Краєзнавчий музей на зустріч по розробці пропозицій по відзначенню 30-річчя Незалежності.

М.Єремеєв запропонував затвердити офіційну адресу електронної пошти ГромРади та оприлюднити її. ГромРада попозицію підтримала.

Але почалося засідання, на вимогу членів ГромРади з державного гімну, після якого так органічно прозвучали гасла: “Слава Україні-Героям слава”, “Слава нації — Смерть ворогам!, “Україна — понад усе!”.

За матеріалами відеозапису засідання Громадської Ради на каналі YouTube Костянтинівської міськради.