Громадська рада “на роздоріжжі”

Опубликовано moderator - Jan 31

Як ми не чекали та сподівалися на вихід запису засідання нашої Громадської Ради від 21 січня на ютуб-каналі міськради, так і не дочекалися. Тому, якщо не все опишемо — дивіться там, якщо з’явиться. До речі — мені самому цікаве, бо так і не дослухав важливий виступ у фіналі Ярослава Маланчука (хочу перед ним вибачитися — треба було йти на запис “Кухні “Провінції”).

А почалося все з того, що голова ГромРади Л.Мірошниченко вибачилася за те, що оголосить усно Порядок денний. Що поробиш — громадськість вона така, неформальна.

Розглянули підсумки за рік роботи, оргпитання та питання депутатки міськради О.Землянко. Підсумки: провели 5 засідань та взяли участь у заходах від засідань своїх комісій до круглих столів та громадських слухань (транспорт, акциз, тепломережи та інше). “Все було марно”, — похмуро висловився Ярослав Маланчук. “Головне, що ми доводили владі, що ми не “місцеві сумасшедші, — сказала Лілія Мірошниченко. — Але деякі вели себе, наче вибори не закінчилися...”. “Підтримую Маланчука, але все — хвилі становлення, — відмітив голова комісії по ЖКГ та транспорту Віктор Токай. — Наша комісія працювала плідно — приїжджали люди, показували де працює комуналка, по сміттєзвалищами. Треба допомагати меру, бо в нього юросвіта і в нього мізків не вистачить забезпечити всі технологічні питання міста. Мене називали різними словами, де хто сміявся. Але, вибачте — влада цілих пів року розбиратися з питанням автобусів і не підіймала тарифи. Я не хочу працювати в тому колгоспі, що нам організували перевізники... Якщо ми сюди прийшли то беремо на себе відповідальність за громаду та ставити в рамки чиновників...”

Оргпитання: виключили тих, хто не ходив на засідання — М.Байрачну, ГО “Місто майстрів” і Д. Усенко, профспілка працівників культури та об’єднали дві комісії, якими буде керувати В.Токай. Тепер його комісія відповідає за напрямки: дорожньо-транспортний комплекс; житлове господарство та комунальна інфраструктура; охорона навколишнього природного середовища; енергозабезпечення та енергоефективність; впровадження заходів територіального планування; захист населення і територій від надзвичайних ситуацій; промисловий комплекс; агропромисловий комплекс; розвиток земельних відносин; розвиток підприємницького середовища; розвиток ринку внутрішньої торгівлі та надання побутових послуг населенню; захист прав споживачів.

Депутатка О.Землянко розповіла про необхідність залучення громадськості до розробки Програми поводження та стерилізації безпритульних тварин Костянтинівської громади, а також про безлад, який коїться у КП “Комунтранс” з вольєрами, які для собак побудувала попередня влада. Учасники засідання підтримали зоозахисницю та погодилися увійти у групу по розробці Програми та допомогти по розслідуванню безладу у “Комунтрансі”.

Тепер члени громадської ради повинні подати голові свої пропозиції про подальшу роботу.

В.Березін