21 миттєвість 21 року 21 сторіччя

Опубликовано moderator - Jan 17

Костянтинівська громада за минулий рік в дзеркалі «Провінції»

1. Ковід: Ми пройшли через дві хвилі коронавірусної епідемії. Самі страшні дні — коли за день захворіло по 150 людей, за тиждень померло 30. Маски, дистанційна освіта, зустрічі по зуму стали нашою буденністю. А вакцинація – ще одним поділом людей на ЗА та ПРОТИ. Директора нашій Інфекційки Надію Шейченко Президент нагородив орденом княгині Ольги!

2. «Фестивалі в хащах» - потужні оригінальні заходи: третій “МостФест” на промзоні та перший “Вільний степ” за центральним парком.

3. Прихід року: наші училища №39, №113 очолила Л.Пометун, начальником поліції став М.Матвієнко, прокурором А.Колмаков, директором стоматології О.Золотенко, директором ДЮСШ Д.Вепренцов, у мера з’явилися три зама: М.Терещенко, О.Кормільцев, І.Горелов, керуюча справами виконкому В.Слижук, начальник фінуправління С.Івахнін, дві радниці В.Суханова та Л.Барінова – одна отримує гроші за захист жінок, які постраждали від домашнього насильства, інша навпаки – захищає домашнього насильника.

4. Екологічні негаразди – знищення «легень міста»: дерев, підпали листя, очерету та стерні (початок роботи проекту «АНТИПАЛ»), викидання сміття скрізь – від територій колишнього «Автоскло» та «Красного Октября» до кожної посадки, продовження отруєння повітря з території ЗАО “Свинець”, практичне закінчення будівництва «трупного заводу», фінал року — смердюча вода з під крану.

5. Чемпионка чемпионів - вихованка костянтинівської ДЮСШ Ганна Нелепа (тренери О.Голубов, А.Чумак, Ю.Бабаш) в п’ятий(!) раз завоювала перше місце на чемпіонаті України в дуже непростій дисципліні - семиборстві.

6. Дивні миттєвості влади – двічі проводили обговорення з громадськістю по тарифу на проїзд у маршрутках по 8 та 10 грн, але прийняли 8.50 (!), оголосили про призначення нового зама мера з медичних питань та створення «Громадської варти», але так і не призначили; на День Майдану оголосили флешмоб, щоб кожен костянтинівець вивісив державний прапор на своєму вікні — хоча б на своїх вивісили...

7. Неприємна звістка – Ігор Жарков, якій з дошколят зробив неймовірну футбольну команду «Колос», яка громила всіх – від Харкова до Львова та Одеси, покинув ДЮСШ та тепер працює тренером у футбольній академії «Динамо» Київ iм. В.Лобановського. А його вихованці вже грають у кращих футбольних академіях Украiни вiд академii «Шахтар» Донецьк до академii «Рух» Львiв.

8. Втрати року – померли: відомий дослідник історії ОУН-УПА на Донбасі Сашко Добровольский,

костянтинівська поетеса, організатор місцевого літературного об’єднання Світлана Турчина,

багаторічний громадський діяч, голова Комітету захисту транспортних прав громадян Павло Руденко,

багаторічний директор школи №15 Вадим Акопян,

активний діяч Ільїнівської громади Віктор Тараман.(фото в №9,32 — Добровольский, №18 - Акопян)

9. Відкриття року – з’ясувалося, що на виборах у 2020 році в нашій громаді перемогла не ОПЗЖ, навіть не ОППО-блок, а «Наш край»!!! Тому що, хоча в міськраду від цієї партії пройшло всього три депутати, але всі вони зайняли непогані посади: В.Суханова – радниця мера на 25 тис. грн. на місяць, В.Поплавський – директор переоформленого (вкрай важкого для бюджету) міжшкільного навчального комплексу, О.Шуйський – начальник Управління житлового господарства. Перехід “Нашого краю” на бік ОПЗЖ допоміг О.Азарову створити моно більшість в раді , що дає йому змогу приймати практично всі рішення без будь-яких заперечень. (фото з №9)

10. Перфоманс року – умовне вручення букетів з амброзією міському голові за те, що місто потерпає від цих кущів. Принесли охапки та поклали на першому поверсі виконкому.

11. Нагороди року, що здивували – на 30-річчя Незалежності міський голова нагородив людей, які у 2014-му році виступали проти Майдану та за незаконний референдум.

12. Руйнування року – багато будівль, особливо 2-х поверхових, тріщали по швах, а ось у будинку Управління земельних ресурсів по вул. Європейська, так взагалі – труба з даху провалилася в середину та ледь не вбила працівників. Також “расхреначена” родзинка нашого міста — картина на зупинці “Ювілейна” біля “Гласкомерц”.

13. Втрачені надії року — міський голова О.Азаров так і не згадав про 5-річчя загибелі наших героїв АТО — Сергія Ісаєва та Олександра Пономарьова (хоча журналісти просили). А ось в Предтечине мешканці віддали пошану загиблому 5 років тому Дмитру Овчаренко, який служив у підрозділі, розташованому біля села та дружив з селянами.

14. Свавілля року — дії та бездієвість костянтинівської поліції: ліквідували постійні брифінги, не дають інформацію, закривають очі чи приймають участь у незаконному продажі алкоголю, цигарок, ялинок тощо.

15. Операція року «Разлівайки» - купа людей від поліції, податківців та місцевої влади показали свою неспроможність хоч якось приборкати те, по чому наше місто попереду «планети всієї» - кількості точок незаконного продажу спиртного та цигарок.

16. Скандали року — 1. Підробка підписів: на підсумках по громадському бюджету та при поданні документів на громадську раду. 2. Звільнення начальника управління освіти О.Барабаш “за бійку” з заступником В.Масловим (його теж звільнили).

17. Мітинги року — три мітинги громадськості в січні (з перекриттям проспекту Ломоносова) проти підвищення комунальних тарифів, у т.ч. за участю О.Азарова та акції вірмен по геноциду вірмен та голодомору українців.

18. Протистояння року — в березні О.Азаров з депутаткой О.Землянко особисто не дали перекрити газовий вентиль і не допустили, щоб люди померзли.

19. Очищення року — нарешті зняли огорожу навколо будівлі біля Палацу культури та дозвілля! Очистили інформаційний простір від каналів ОПЗЖ (населення сприйняло спокійно).

20. Жахіття року - загибель молодої жінки в ДТП біля 1-ї лікарні під запис відеорегистратора

21. Рік нереалізованої можливості вашої участі - ви не подали свої пропозиції до головних документів громади – Стратегія розвитку, бюджет, план соціально-економічного розвитку, програма національно-патріотичного виховання та ще багато чого, також не прийняли участь у громадських слуханнях по тарифу на проїзду на маршрутці. То може не влада, а ви винні у проблемах своїх та Костянтинівки?